Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Reti Saks észt grafikus kiállítása Győrben

Több tucat, elsősorban nagyobb méretű munkát vonultat fel az egyik legnevesebb észt grafikus, Reti Saks legújabb magyarországi kiállítása, amely keddtől látható a győri Petőfi Sándor Művelődési Házban.

A Kínától Portugálián át Kanadáig számos országban, három évtizede kiállító Reti Saks grafikusművész nevét leginkább a nemzetközi kisgrafikai fesztiválokon aratott sikerek tették ismertté.

Nagyméretű, sajátosan borongós hangulatú figurális művei mellett kisebb, absztrakt, mélynyomású technikával készült sorozatokat is alkot, illetve könyvillusztrációval is foglalkozik - mondta Márkus Virág, a kiállítás egyik szervezője, a Magyarországi Észt Intézet programvezetője hétfőn az MTI-nek.

Reti Saks különleges hangulatú, szuggesztív munkáival a budapesti közönség tavasszal a Galéria IX kiállításán találkozhatott, jelenleg pedig a Petőfi Irodalmi Múzeum Mese itt, mese ott című tárlatán látható grafikája. A győri művészetkedvelők első alkalommal nyerhetnek bepillantást az észt kortárs képzőművészetbe Reti Saks alkotásain keresztül.

"A művész kivételes érzékenységű grafikáin gyakran feltűnő törékeny lányból az évek során érett, a világot figyelő és megérteni akaró nő vált. Ez a finoman hallgatózó, már-már mesébe illően szép alak egyre félénkebben nyújtja kezét az őt körülvevő, mind zavarosabb és komorabb világ felé" - szólt Márkus Virág a Reti Saks által válogatott, Győrben bemutatott anyagról.

fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Magyarországi Észt Intézet által gondozott kiállítás december 10-ig látogatható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hibás lett a győri Radnóti utca, de kijavítják

Gyakorlatilag a finisben, de még a műszaki átadást megelőzően derült ki, hogy az utolsónak felvitt aszfaltréteg hibás, az út hullámos lett. Tovább olvasom