Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

Részönkormányzatot alakítanának

Ötvennyolc lokálpatrióta részvételével alakuló közgyűlést tartottak Újvárosban. Céljuk Újvárosnak az önzetlen szolgálata.
Ötvennyolc lokálpatrióta részvételével alakuló közgyűlést tartottak Újvárosban. A hivatalos ceremónia után Pető István levezető elnök ünnepélyesen átadta Kalmár Ákos önkormányzati képviselőnek a részönkormányzat megalakításának indítványozásához a szükségesnél jóval több, összesen ötszáztíz aláírás másolatát.

Az eredeti példányok dr. Horváth Klára megbízott jegyzőnél várnak hitelesítésre, elindítva ezzel a közgyűlés elé terjesztés folyamatát, mondta Pető István és felkérte Kalmár Ákost, hogy támogassa az újvárosi népakaratot. A képviselő ígéretet tett a településrészi önkormányzat ügyének támogatására és elmondta, hogy ő is benyújtott több mint ötszáz aláírást, nyomatékot adva ezzel az indítványnak, hisz az az ő programjában is súlyponti témaként szerepelt.

Az egyesület célja Győr város és az alapítók szűkebb lakókörzetének, Újvárosnak az önzetlen szolgálata. A gyűlésen megfogalmazódott, hogy az egyesület politikamentes, nyitott szervezet. Szerkezete a középkori fertálymesteri rendszer mintájára épül és működik majd. Ez a területfelelősi hálózat lesz majdan a települési részönkormányzat alapja.
Az elnökségben helyet kaptak, elnök: Pető István, alelnökök, Perger Gyula és dr. Orosz Tamás. Titkár: Gyökér Lászlóné. Bizottsági elnökök: városépítési és műszaki bizottság: Dimény Gábor, szociális bizottság: Polgár S. Tiborné, kulturális bizottság: Bellai Tímea, ellenőrző bizottság: Kalmár Ákos, egészségügyi bizottság: Polgár Tiborné, kulturális, oktatási és sportbizottság: Benkovics Andrásné.

Az egyesület vezetősége várja, hogy minél több Újvárosért aggódó és segíteni akaró lakótárs jelezze belépési szándékát. Jelentkezni lehet: 9025 Győr, Liget u. 55. szám alatt, az újvárosi kultúrházban, Gyökér Lászlónénál. Tel.: 96/315-317.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Látszatdolgok helyett hatékony segítség

Tizenhat év után Horváth Attilát választották meg a győri roma kisebbségi önkormányzat elnökévé. Tovább olvasom