Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Reszkessetek, vérszívók! Gyérítették a szúnyogokat a földön és a levegőben Győrben - fotók

A Győr-Szol Zrt. szúnyoggyérítést végzett az alkonyati órákban összesen több mint 1600 hektáron.

"Ezúttal elsősorban a város egyes peremkerületeiben és lakótelepein került sor légi kémiai beavatkozásra, összesen több mint 1600 hektáron.
A légi gyérítést földi melegködös gyérítés egészítette ki" - közölte Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője.

Az erre alkalmas, közlemúltban vásárolt berendezés többek között belvárosi parkokban, Győrszentivánon, az Aranyparton, a Rába mellett, Sárás és Marcalváros valamint a Püspökerdő környezetében végzi a munkát.

A szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.


Gyérítették a szúnyogokat a földön és a levegőben Győrben - fotók: Tudósító

A földi gyérítésre használ eszközről:

A meleg köd képzésére, kémiai szúnyoggyérítésre alkalmas IGEBA típusú készülék 60 literes vegyszertároló és 5,5 literes üzemanyag-tartállyal, valamint a hordozó gépjármű fülkéjéből vezérelhető távirányító berendezéssel rendelkezik. Egy különböző szögben állítható ködcsövön keresztül juttatja ki az alkalmazott, úgynevezett fehér olaj és biocid keverékéből álló anyagot. A kihordási teljesítménye beállítástól függően 30-95 liter/óra.

A berendezést elsősorban sűrű növényzetű, lombos fás, bokros területeken, parkokban, zöldövezetekben alkalmazzák, ahol a légi gyérítés nem elég hatékony.

A felmelegített vegyszer ködként terül el a környezetben, szélcsendes időben nagy területen. A meleg a szúnyogokat élénkebb mozgásra, repülésre készteti, így a fák, bokrok tövében, levelek alatt meglapuló vérszívók bele szállnak a vegyszeres ködbe és elpusztulnak.

A szerkezet hordozójárműve a Győr-Szol Zrt. platós kisteherautója, a gyérítési munka gázmester szakfelügyelete mellett történik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem sokáig `rendetlenkednek´ a Szent István úton a jelzőlámpák!

A több millió forintos fejlesztés elkészült a Szent István úton. Jelenleg folyik a lámpák összehangolásának ellenőrzése. Ön mit tapasztal? Írja meg és/vagy szavazzon! Tovább olvasom