Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Reszkessetek betörők: kétszer próbált rabolni két nap alatt

A rendőrség a megtámadottak segítségével elfogta az Enesén a múlt héten bakrablást megkísérlő férfit, aki szombaton egy késsel fenyegetőzve egy győri italdiszkontot akart kirabolni.
Ez utóbbi rablási kísérlet során is bebizonyosodott, ami az enesei takarékszövetkezetnél, hogy a rabló nem igazán bűnözői alkat. Ennek ellenére 15 év szabadságvesztést is kaphat tettéért.

A Kisalföld január 20-án számolt be arról, hogy előző nap délután talpig feketébe öltözött férfi akarta kirabolni Enesén a Nyúl- és Vidéke Takarékszövetkezet fiókját. Egy fegyvernek látszó tárgyal fenyegetőzve akarta az alkalmazottat a pénz átadására kényszeríteni. Ám az akkurátus nő többszöri figyelmeztetés ellenére sem volt hajlandó együttműködni a rablóval, aki egy darabig tétovázott, majd zsákmány nélkül távozott. A rendőrség fegyveres rablás kísérlete miatt indított nyomozást.

Az ügy szombaton késő este folytatódott Győrben, a Kodály Zoltán úton, egy italdiszkontban. A kisboltba arcát eltakarva, késsel a kezében lépett be egy férfi. Az alkalmazottat megfenyegette, a bevételt követelve tőle. A nő a pénzt a kasszából kivette, s az elkövető elé a földre hajította, utasítva a támadót, hogy onnan szedje össze. Végül mégis a rabló szedette össze az alkalmazottal a zsákmányt, ami végül nem lehetett az övé. Ugyanis, amint a gyanúsított kézbe kapta a pénzt, az ajtón egy vásárló belépett be, aki egyből felismerte az elé tárult szokatlan helyzetet: egy rablás közepébe került.

A fotó a rendőrség felvétele.
A fotó a rendőrség felvétele.


A férfi nem sokat teketóriázott, a nála lévő bevásárló táskával – amelyben sonka, tojás és szalonna volt – lesújtott a rablóra, aki kését még ekkor sem akarta kezéből kiadni. Az éles szúró szerszám pengéje dulakodásuk közben végül eltörött, így annak nyele maradt csak a támadó kezében. Eközben érkezett meg a kisbolt tulajdonosának fia. A két férfi együttes erővel tudta csak a rendőrök kiérkezéséig a rablót a helyszínen visszatartani.

A rokkantnyugdíjas gyanúsított csak pár hónapja költözött Tatáról Enesére, szombat éjszaka óta a rendőrség vendégszeretetét élvezi. A férfi kihallgatása során részletes, beismerő vallomást tett, elmondta, hogy tetemes tartozása miatt próbált pénzt szerezni. A csütörtöki sikertelen bankrablásnál használt maszkot, cipőt, ruhát és játékfegyvert a vasútállomás egyik szemetesében helyezte el, melyet a nyomozók még most is keresnek. A rendőrség kéri, hogy aki a keresett holmikról bármit tud, értesítse a főkapitányság bűnügyi osztályát.

A megyei rendőr-főkapitányság az italdiszkont sérelmére felfegyverkezve elkövetett rablás, míg az enesei takarékszövetkezet sérelmére fegyveresen elkövetett rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást. Előterjesztést tett az 57 éves gyanúsított előzetes letartóztatására, aki az egy nap kihagyással elkövetett rablásokért akár 15 évet is kaphat.

Olvasóink írták

 • 12. Karcsika 2012. január 24. 17:11
  „moderálva, köszönjük”
 • 11. pappe 2012. január 24. 10:33
  „"maszkot, cipőt, ruhát és játékfegyvert a vasútállomás egyik szemetesében helyezte el" Azokat már tuti elkommunizálta egy hajléktalan...”
 • 10. tutti 2012. január 24. 08:11
  „A sonkás rántottával ártalmatlanított rabló.

  A SONKÁS. :-))”
 • 9. surdilovics69 2012. január 23. 22:24
  „Ez még csak a kezdet,sajnos!
  Az igazi felfordulás akkor lesz,ha nagyon éhesek leszünk....”
 • 8. kigzu 2012. január 23. 20:16
  „Tacskokutya 1
  like!! :)”
 • 7. fityesz 2012. január 23. 19:47
  „Lassan csak ráébrednek egyesek,hogy a nemzetközi kizsákmányolók (zsidók)az IMF és az Unio nevében tönkretesznek bennünket.Ez a hatalmon lévő kormánytól független.”
 • 6. h75 2012. január 23. 19:34
  „BAKrablás vagy BANKrablás?! Azért nem teljesen mindegy.”
 • 5. kriszmisz1975 2012. január 23. 18:31
  „Jó helyre költöztem én is!!”
 • 4. okda 2012. január 23. 17:15
  „Hajrá Fityesz! még kétszázezer szimpátia és jöhet a butaságotok, meddig ?”
 • 3. Szuperminden 2012. január 23. 17:09
  „Szerintem ez várható volt, teljesen átlagos embereket is kriminalizálni fog ez a nyomor ami itt kezd kialakulni. Olyanok is bűnözésre adják a fejüket, akiknek ez korábban eszükbe sem jutott volna.Én átlagos jövedelműnek tartom magam, de egyre reménytelenebbnek érzem a helyzetemet, a fizetésem vásárlóértéke minden évben 10-20%-ot csökken, nem tudom meddig megy ez. És azok akik tényleg munkanélküliek, rokkantak, minimálbéresek stb azokkal nem tudom mi lesz, szerintem pár év és itt a zemberek 90%-a nyakig lesz az adósságban. A felső 10%-a a társadalomnak és a külföldiek meg fillérekért viszik majd a kisemberek maradék ingatlanait. Egy modern kori rabszolgaság van kialakulóban, de persze a vagyonos réteg az egy kulcsos adóval bebiztosította magát.”
 • 2. Túrabakancs 2012. január 23. 15:56
  „Tacskokutya! /1/
  :))))))))”
 • 1. Tacskokutya 2012. január 23. 15:34
  „Most kezdem érteni hogy miért vizsgálják felül a rokkant nyugdíjasokat.Egy kettő már harcművésszé gyógyult.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hasznosítsd magad - hulladékból alkottak

Irén a gitározó robot, ökorock, "Esőcsináló hangszer", ökotraktor, ékszerek kávékapszulából –… Tovább olvasom