Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 23°C Még több cikk.

Restikből kormányablakok?

A MÁV Zrt. az idén megveszi a Resti Zrt.-t, így a kezébe kerülnek a cég pályaudvarokon, állomásokon lévő vendéglátó-ipari és üzlethelyiségei. A megyében négy települést érinthet a tranzakció. Győrben kormányablak nyílhat a sínek közelében.
A MÁV Zrt. február végén kötött előszerződést a Resti Zrt. többségi tulajdonosaival – a Lázár és Fiai Kft.-vel, a Resdan Invest Kft.-vel, valamint a Kiron Invest Kft.-vel – a cég 85,58 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról. A pakett mintegy kétmilliárd forintért cserélhet gazdát.

A Resti Zrt.-nek a győri vasútállomáson lévő helyiségeiben söröző, élelmiszerbolt, drogéria, trafik és bazár működik. Fotó: Mészáros Mátyás
A Resti Zrt.-nek a győri vasútállomáson lévő helyiségeiben söröző, élelmiszerbolt, drogéria, trafik és bazár működik. Fotó: Mészáros Mátyás

A Resti – amelynek nem egészen 15 százalékos hányada jelenleg is a vasúttársaságé – egy 1992-ben kötött privatizációs szerződés alapján 2022 végéig birtokolná az egykori utasellátó egységeinek haszonélvezeti jogát.

A GYSEV Zrt. vonalain a Resti Zrt.-nek nincsenek ingatlanérdekeltségei – válaszolta a Kisalföld kérdésére Rázó László, a cég sajtószóvivője.
A MÁV kommunikációs igazgatósága a Kisalföld kérdésére azt válaszolta, hogy a végleges vételárat vagyonértékelési eljárás során független értékbecslő határozza meg, s azt követően kerülhet sor a megállapodás megkötésére.

A tranzakció a megyében két-két várost és községet érinthet, ennyi helyen van ugyanis a most „államosítandó" vállalkozásnak ingatlana. A győri vasútállomáson összesen 702,7 négyzetméternyi helyiségben söröző, élelmiszerbolt, drogéria, trafik és bazár működik, a mosonmagyaróvárin pedig élelmiszer- és vegyesáru-bolt 16 négyzetméteren. Ezenkívül Hegyeshalomban 305, Veszprémvarsányban pedig 66 négyzetméteres ingatlanról van szó.

A kormány tervei szerint az ország húsz nagyobb településének egykori restijében nyílhat jövőre kormányhivatal a járási közigazgatás kiépítéséhez kapcsolódóan. Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője a Kisalföldnek elmondta: a győri is a lehetséges helyszínek között van.

„A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tavaly végzett felmérést erről, javaslat azonban még nem született. Győrben két okmányiroda működik, egy a belvárosban, egy pedig az ETO Parkban, amelyek forgalmi adatait már bekértük.

Az első félév végére dőlhet el, hogy a várható ügyfélforgalom – amely a megyeszékhelyen amiatt is nagy lesz, mert a más járások területén élő, de itt dolgozó, tanuló személyek is intézhetik majd ügyeiket a városban – kiszolgálására kell-e, s ha igen, hol új kormányablakot nyitni. A vasútállomás jó helyszínnek tűnik, hiszen tömegközlekedéssel könnyen elérhető, közel van a vidéki buszpályaudvarhoz, ugyanakkor például az informatikai rendszer kiépítése többletköltséget jelenthet" – mondta Széles Sándor.

A kormánymegbízott hozzátette: a járási hivatalok, kormányablakok elhelyezésére Sopronban, Kapuváron, Csornán és Mosonmagyaróváron több állami és önkormányzati ingatlan is alkalmas volna, Pannonhalmán és Téten pedig a polgármesteri hivatal szabad helyiségei jöhetnek szóba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hajnali akció hétszáz - milliós áfacsalásért

Az ország 4 régiójában, 25 helyszínen hajtottak végre összehangolt akciót a NAV munkatársai a győri… Tovább olvasom