Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Republic és Bródy az új egyetemi csarnokban

A Széchenyi Egyetem új sportcsarnokának első nagyszabású rendezvényeként november 16-án este hét órakor a népszerű Republic együttes és Bródy János lép fel. A koncert bevételét többek között az intézmény zenei fakultása kapja.
A győri Rotary Clubnak régóta szoros a kapcsolata az egyetemmel. Egy beszélgetésen az intézmény vezetősége részéről merült fel az ötlet, hogy ingyenesen a rotarysok részére bocsátanák a sportcsarnokot, ha a klub magára vállalná egy program megszervezését. Mészáros József soros elnök és a tagok nagy lelkesedéssel vágtak bele a feladatba. Rögtön koncertben gondolkodtak, így keresték meg sokak kedvencét, a Republicot. A együttesnek köztudottan győri kötődése is van, hiszen a basszusgitáros, Boros Csaba korábban a megyeszékhelyen élt, édesapja pedig a mai napig az egyetemen oktat. A koncerten Bródy János lesz a vendég, előzenekarként pedig egy tehetséges győri zenekar, a Vér és Arany mutatkozik be. Mészáros József bízik benne, hogy elkapkodják a több mint kétezer belépőt, eddig a szponzorokkal együtt körülbelül a felét foglalták le. A kedvező árú jegyeket a győri Tourinform-irodában (Árpád út 32., valamint az Alexandra könyvesboltban (Győr Plaza) lehet megvásárolni.

Gábor József, a Széchenyi István Egyetem zenei fakultásának vezetője a hallgatókkal együtt nagy örömmel fogadta a Republic-koncert hírét. Az adomány egy korszerű és nélkülözhetetlen próbaterem megvalósításához nyújt segítséget. A művész-tanárok és a leendő diplomás muzsikusok remélik, hogy a rendezvény hagyományteremtővé válik, s az új sportcsarnok gyakran lesz hangos kiváló együttesektől.
Gábor József hozzátette: elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a könnyűzenei programok mellett olykor több zenekar közreműködésével komolyzenei hangversenyre is sor kerüljön az új sportcsarnokban.

Az épület az Integrál-H Rt. generálkivitelezésében készült. Imre István vezérigazgató érdeklődésünkre elmondta, ez a munka cége számára is meghatározó jelentőségű volt, komoly szakmai megmérettetést jelentett. Meggyőződése szerint a csarnok szerkezete építészeti szempontból az EU-színvonalat nézve is kiemelkedő alkotásnak számít, mégha az háttérbe is szorul a kívülálló számára, aki a tetszetős, mondhatni formatervezett épületet látja.
Itt nem csodaházról van szó, jegyezte meg a vezérigazgató, de az alkalmazott megoldásokat kifejezetten úgy választották ki, hogy azok pontosan megfeleljenek egy tornacsarnok számára.

Imre István elmondta, az épület jellegéből adódó többfunkciós hasznosítás igényét is figyelembe vették a tervezők, s ez meglátása szerint különleges építészeti teljesítményt követelt. A létesítmény lefedésénél alkalmazott szerkezet például kifejezetten virtuóz statikusi
megoldásnak számít. Természetesen vannak olyan egyedi igények, amelyek a használat során fogalmazódnak meg, de ezek kisebb korrekciókkal kezelhetők. Hozzátette, ez a csarnok is olyan, mint egy lakóépület, melyet úgymond be kell lakni.

S hogy milyen rendezvényt látna magánemberként szívesen Imre István? Mint mondta, széles a skála. A hangversenyek és a sportesemények egyaránt közel állnak hozzá. Például a kézilabda, az akrobatikus torna vagy éppen a szalontánc is otthonra lelhet az épületben. De egy jó bokszmeccset is megnézne az új létesítményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balázs-uszoda: kint van a vízből

A győri Balázs Béla Általános Művelődési Központ tanuszodáját, amelyet 12 millió forintból újítottak… Tovább olvasom