Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Rendszeresen fosztogatják a hétvégi kerteket

Kerítéslábat, kerti szerszámokat, kisgépeket, traktort, termést, egyszóval mindent visznek a tolvajok a győri és városkörnyéki hétvégi kertekből.
Egy győrújbaráti károsult a lakossági összefogásban bízik, szerinte önkormányzati segítséggel nagyobb eséllyel megkerülhetnek a lába kelt
tárgyak.

– Még egy éve sincs meg a kertünk, de már többször is kifosztottak bennünket: több szerszám mellett nyoma veszett egy másfél millió forint értékű traktornak és egy hozzá tartozó, félmilliós tartozéknak is. 13 éve élek Győrújbaráton, de eddig nem is hallottam arról, hogy a lakóövezeten kívül eső területeken rendszeres a tolvajlás – mesélte a Kisalföldnek Fekete Róbert.

ekete Róbert kertjét már többször kifosztották. Másfél milliós traktora eltűnése után már nem mer kivinni semmit, csak azt védi, ami maradt, többek között a permetezőgépet. Fotó: B. A.
Fekete Róbert kertjét már többször kifosztották. Másfél milliós traktora eltűnése után már nem mer kivinni semmit, csak azt védi, ami maradt, többek között a permetezőgépet. Fotó: B. A.


A sértettek többsége nem hív rendőrt, azt mondják: "felesleges időpocsékolás". Fekete Róbert eddig minden alkalommal bejelentést tett a rendőrségen, de – szavaival élve – csak azért, hogy "legyen hivatalos nyoma".

– Nem bízom abban, hogy előkerül bármi is. Bár a rendőrség kijött helyszínelni, a vallomásomat, az eltűnt gép műszaki adatait csak egy héttel később vették fel, akkor is én telefonáltam időpontért. Kérdem én: addig hogyan keresték az ellopott dolgokat a részletes információk nélkül? – panaszolta a győrújbaráti kerttulajdonos.

Fekete Róbert már nem mer kivinni a kertjébe semmit, csak azt próbálja megvédeni, ami maradt. – Úgy gondolom, hogy lakossági összefogásra lenne szükség. Ha az eltűnt értékeket bejelenthetnénk az önkormányzatnál s ők közzétennék azokat, segíthetnénk egymásnak. Biztos vagyok benne, hogy az, akit egyszer megloptak, tudja, milyen rossz érzés az, s segít másokon – mondta.

Az önkormányzat tud a lopásokról, ezért a közterület-felügyelő ezeket a területeket is gyakran ellenőrzi – tájékoztatott Juhászné Árpási Irma. A polgármester szerint nincs semmi akadálya annak, hogy a hirdetőtáblán közzétegyék az ellopott tárgyak listáját, azok leírását, esetleg fényképét.

"Ha kérik ezt a lakosok, készséggel segítünk nekik" – fűzte hozzá. Győrben is probléma. Limpók Péter rendőr főhadnagy, vagyonvédelmi csoportvezető konkrét helyszínekre, városrészekre vonatkozó információval nem szolgált a nyomozás érdekeire hivatkozva, annyit azonban elmondott: a lakott területen kívül eső kertek fosztogatása

Győrben is probléma. A csoportvezető arról is tájékoztatott, hogy gyakran hetek, hónapok múlva derül fény a lopásra, hiszen a kerteket tulajdonosaik nem látogatják naponta. Ez a nyomozást nehezíti, ezért kérik arra a lakosságot, hogy legyenek éberek, ha például idegen járművet látnak, írják fel a rendszámát. Hozzátette: érdemes bejelentést tenni, mert az esetek tetemes részében sikerül felderíteni az elkövetőt.


 

Olvasóink írták

  • 1. kertész 2011. november 07. 16:32
    „"Bár a rendőrség kijött helyszínelni, a vallomásomat, az eltűnt gép műszaki adatait csak egy héttel később vették fel, akkor is én telefonáltam időpontért. Kérdem én: addig hogyan keresték az ellopott dolgokat a részletes információk nélkül? - panaszolta a győrújbaráti kerttulajdonos."Sajnos a rendőrséget egy cseppet sem érdekli az egyéni kár.Ha meg lessz véletlenül ,akkor majd sajtó tájékoztatót tartanak nagy dirrel -durral,ha nem kit érdekel.Neki is egyszerüb ha kimennek az utakra és bemérik a közlekdőket,majd büntetnek.Nem kell pepecselni ,nyomozgatni,ara nem érnek rá.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rekord-haltelepítés horgászási tilalommal

A Szigetköz Horgász Egyesület közel 57 mázsa halat telepített vizeibe a hétvégén. A… Tovább olvasom