Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Rendőrségi iroda épül: hamarosan több rendőr járőrözhet Újvárosban

A tervek szerint legalább két évig heti négy alkalommal, napi nyolc órában úgynevezett reagáló szolgálatban teljesítene járőrszolgálatot plusz rendőr járőrpár Újvárosban.


A kisalfold.hu pénteki írásában szó esett a 1,35 milliárd forintos újvárosi rehabilitáció eredményeinek problémás értékmegőrzéséről.

Győr rendőrkapitányától, Horváth Csaba ezredestől azt kérdeztük, hogy tervezik-e emelni a körzeti megbízottak számát Újvárosban? Ha megépül a rendőrségi iroda, hány rendőr fog teljesíteni itt tényleges szolgálatot?

Több rendőr, új rendőrségi iroda, bűnmegelőzési tájékoztatók Újvárosban 

"Újváros rehabilitációja során a program része, hogy fokozott rendőri jelenlét valósuljon meg a városrészben.

A szokásos napi szolgálatokon felül a tervek szerint legalább két évig heti négy alkalommal, napi nyolc órában úgynevezett reagáló szolgálatban teljesítene járőrszolgálatot rendőr járőrpár Újvárosban.

Ezenkívül a Kossuth iskolában rendszeresek lesznek bűnmegelőzési tájékoztatók annak érdekében, hogy az idős emberek ne váljanak bűncselekmények áldozataivá.

A felújított Kossuth utcai épületben kialakított rendőrsági iroda lesz ezeknek a munkáknak a bázisa" - mondta Horváth Csaba ezredes.

Horváth Csaba ezredes
Horváth Csaba ezredes


Fekete Dávid: "biztonsági szolgálat fogja felügyelni mindkét sportlétesítmény értékét a Bercsényi ligetben"

Hogyan készül szavatolni a győri önkormányzat az újvárosi korszerűsítéseket, a fejlesztéseket megóvni? A Bercsényi ligetben épített új műfüves focipályát üzemeltetni? - vetettük fel Fekete Dávidnak, Győr alpolgármesterének, Újváros egyik önkormányzati képviselőjének.

"Az újvárosi rehabilitáció nem csupán épület felújításokból áll, hanem úgynevezett szoft elemekből is. A program ezen részének hangsúlyos eleme a bűnmegelőzés, az itt élők szociális körülményeinek emelése.

A rehabilitáció során kialakított újvárosi rendőrségi irodában szolgálatot teljesítő rendőrök teljes költségét a győri önkormányzat fogja finanszírozni.


Fekete Dávid a Kisalföld szerkesztőségében. Győr alpolgármestere korábban online interjú során válaszolt Olvasóinknak az Újváros közbiztonságát feszegető kérdésekre.
Fekete Dávid a Kisalföld szerkesztőségében. Győr alpolgármestere korábban online interjú során válaszolt Olvasóinknak az Újváros közbiztonságát feszegető kérdésekre.


A felújított házak esetében pedig a bérlők kiválasztásánál kulcskérdés lesz, hogy olyan lakók költözzenek be, akik szavatolni tudják a lakások értékét, állagának megóvását.

A Bercsényi liget középső teknőjében - itt épült meg a focipálya, s ide kerül tekepálya is - biztonsági szolgálat fogja felügyelni mindkét sportlétesítmény értékét, miközben feladatuk lesz az 1-es teknőben a játszótér és a 3-as teknőben a Kresz-park felügyelete is" - közölte Fekete Dávid.

Az újvárosi rendőrségi iroda átadásának egyelőre konkrét időpontja nincs, de a tervek szerint 2013 végére befejeződhet Újváros történelmi szívében a rehabilitáció.

Olvasóink írták

 • 14. nyócker 2013. március 12. 10:10
  „Ezek mindent megkapnak az államtól,ingyen étkezés,ingyen gyógyszer,ingyen tankönyv,olcsón önkormányzati lakás(amit talán fizetnek,talán nem),lakbértámogatás,átmeneti segély,rendszeres segély, felzárkóztató program,stb..Ha mindezt összeadom,akkor jobban jön ki a semmittevéssel,mint én,aki két gyereket nevel 120 ezer Ft-os fizuból,napi nyolc óra fizikai munkával,semmiféle támogatással,mindenért teljes árat fizetve.Akkor most ki van elnyomva?Hol van diszkrimináció?”
 • 13. Lacika62 2013. március 12. 08:25
  „Mafi + 5 m-es drót kerítés.”
 • 12. ATX 2013. március 11. 19:55
  „"hamarosan több rendőr járőrözhet" A végén ne lenne ott az a fránya -het, ami ugyebár a feltételes mód jele!”
 • 11. geza11 2013. március 11. 19:46
  „1.Infamous...nálad a pont!
  És ezt a szolgálatot remélem gyalog teljesítik...!
  Ahogy a nevében is benne van: jár!!!(őr)”
 • 10. gonzo 2013. március 11. 18:53
  „8.Baby,igazad van.Eddig csak azt hallottuk,hogy ez a környék semmivel sem rosszabb a statisztikák szerint mint a többi.Akkor most ki hazudik?

  Költői kérdés volt,nem várok választ!:)”
 • 9. Lacika62 2013. március 11. 16:46
  „A jó öreg AK 47...”
 • 8. Babybogyo86 2013. március 11. 15:44
  „Egyik nap olyan statisztikát olvastam, hogy Újvárosban van az egyik legkevesebb bűncselekmény. Ennek tükrében nem értem.”
 • 7. 1olvasó 2013. március 11. 13:39
  „Ez mind szép és jó. De miért akkor, amikor épp kitelepítik őket. Ide közénk, ahol megkeserítik az életünket és miattuk nem tudom eladni a lakásomat!!!! Remélem ezért az Önkormányzat nekem is ad vigasz képp egy lakást!!! egy helyre kellene őket lakoltatni, továbbra is ez a véleményem!”
 • 6. imre1964 2013. március 11. 12:52
  „Megint a melósok pénzét költik a semmittevőkre.
  Nem elég hogy rajtunk élősködnek ?
  Na ebből lett elege Kanadának,de mennyire igazuk van.”
 • 5. nemtudom2 2013. március 11. 12:20
  „3
  Így van.Új büntetések kellenek, amiket a bíróknak kötelező lenne kiadni, hiába vannak meg...”
 • 4. bn 2013. március 11. 11:20
  „A város többi részén is lesz növelve a rendőri jelenlét, vagy csak erre a területre lesz koncentrálva a figyelem?
  Ilyenkor senki nem rasszistázik?
  Azt kellene belátni, hogy nem a rendőrök/biztonsági szolgálat számát kell növelni, hanem a bűnözők számát csökkenteni.
  Az ilyen cikkek után többen megszokták említeni, hogy éjjelente Győrben csak 2-3 járőrpár teljesít szolgálatot, mert erre van keret. Ha ez igaz, akkor miből lesz ez finanszírozva, fenntartva, stb... ?”
 • 3. Mankapunka 2013. március 11. 11:02
  „Igen, nem több rendőr kellene, hanem új törvények, amivel ezt a sok semmittevőt vagy ki lehetne paterolni, vagy elvinni az autópálya mellé szemetet szedni, mivel írni-olvasni nem tudnak.”
 • 2. acsali 2013. március 11. 07:54
  „Teljesen felesleges a rendőrjárőr Újvárosban. A belvárosban is messze elkerülik a <moderálva>, ott sem lesz másként.”
 • 1. Infamous 2013. március 11. 07:22
  „hát ez aztán fantasztikus... talán ez a dolguk, nem? ez kb. olyan, mint ha fényezném magam hogy bemegyek melózni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó és pénzszállító ütközött Győrnél - fotók

Információnk szerint négyen sérültek meg abban a balesetben, amely vasárnap délelőtt történt Győr… Tovább olvasom