Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rendőrség a Dunán

A Duna teljes magyarországi szakaszát ellenőrzik a rendőrök ezen a héten - tudtuk meg a Duma vízirendészeti rendőrörs komáromi parancsnokságán. Az akció megyénket is érinti, s a gönyűi kikötőben is ellenőrést tart a rendőrség. A vízi akciót hazánkkal együtt kilenc más európai országban is megrendezik.

Ezen a héten a Duna teljes hazai szakaszát, a mellékágat és az öblöket is fokozottan ellenőrzik a rendőrök. Főként a veszélyes áruk vízi szállítására vonatkozó jogszabályok betartására figyelnek, illetve a hulladékszállítmányokra.

Emellett külön figyelmet fordítanak a környezet- és természetvédelmi bűncselekmények és szabálysértések felderítésére, megelőzésére. Az akció további célja, hogy kiderüljön: megvan-e a megfelelő képesítése a vízijárműveken lévőknek, mostanában ugyanis elszaporodtak a hamis okmányok. Az ellenőrzés része az úgynevezett AQUAPOL akciójának. Ez a szervezet tíz európai ország vízirendészeteit tömöríti. Így hazánk mellett kilenc más országban is megtartják az egymással összehangolt fokozott ellenőrzést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Klímaváltozás: ha esik, ha fúj

Melegrekordok, hőséghullámok, felhőszakadások, aszályok, szélviharok – magyarországi időjárási… Tovább olvasom