Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Rendőrre ˝támadt˝ egy agresszív hajléktalan Győrben

Erőszakos módon kéregetett és sípcsonton rúgott egy rendőrt egy hajléktalan Győrben.

Szombaton délelőtt a rendőrség ügyeletére érkezett a bejelentés arról, hogy egy nagyáruház parkolójában egy férfi és egy nő erőszakos módon kéreget.

A férfi több vásárló bevásárló kocsijának megy neki, erőszakkal akarja a kocsit működtető száz forintos érmét megszerezni. A hangos szitkozódó fenyegetéstől sem riad vissza, mikor a bejelentő agresszív viselkedésüket teszi szóvá.

A helyszínre érkező járőr O. László 27 éves hajléktalant intézkedés alá kívánta vonni, de a férfi többszöri felszólítás ellenére sem igazolta magát.
Egyenruháját megragadva, szolgálati rádióját letépve tépni, rugdosni, lökdösni kezdte, végül sípcsonton rúgta az őt igazoltatás alá vonó rendőrt.

 
Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld Archívum
Képünk illusztráció. Fotó: Kisalföld archívum


A járőr testi kényszerrel próbálta meg földre vinni az őrjöngő férfit, aki erősen ellenállt. A szitkozódó és köpködő férfit végül egy állampolgár segítségével sikerült végül megbilincselni.

A hajléktalan társaságában lévő 31 éves nő „csak" verbálisan tanúsított ellenállást az intézkedésnek.

Folyamatosan becsmérelte az igazoltatását végző rendőrt, majd dühében ököllel a járőrautót ütötte és leköpte.

A két dühöngő kolduló végül előállításra került.

A Győri Rendőrkapitányság O. László ellen koldulás és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett és hivatalos személy elleni erőszak miatt pedig feljelentést tett a Győri Nyomozó Ügyészségen.

A Győri Nyomozó Ügyészség vezetője, Vántus Rabán az üggyel kapcsolatban a következőket mondta el portálunknak:

– A Győri Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak az erőszakosan kéregető hajléktalannak, aki a hétvégén Győrben a vele emiatt  jogszerűen intézkedő rendőrre támadt. A hajléktalan nem ismeretlen a hatóságok előtt, korábban két garázdasági ügye is folyamatban van. A rendőr sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének büntetési tétele tavaly nyár óta jelentősen megemelkedett, már alapesetben is öt évig terjedő szabadságvesztés. A nyomozó ügyészség az eljárást soron kívül folytatja le.

Olvasóink írták

100 hozzászólás
 • 100. zsolti78 2012. február 13. 22:02
  „Érdekességként! Még mindig nincs ítélet az ügyben!”
 • 99. Joco124 2011. április 13. 08:02
  „A hajléktalanok tehetnek róla hogy,ilyen helyzetben vannak meg nem is.
  Fele arányban ők a hajléktalanok,fele arányban a kormány tehet róla.”
 • 98. forrestgabesz 2011. április 12. 16:50
  „Mesélek egy érdekes, valóban megtörtént esetet.

  Marcal 2-n az élelmiszerüzlet parkolójában, ahogyan kiszálltam az autóból odajött hozzám egy 30-35 év körüli, kolduló férfi. Megszólított:
  - Adjál nekem pár száz forintot, nagyon éhezek!
  - Üdvözlöm! Pénzt nem adok, de helyette a boltban veszek Önnek 4 kiflit és 15 deka parízert.
  - ba**d meg a parízert!

  .... majd ment a következő autóshoz.....”
 • 97. Orso 2011. április 12. 16:36
  „Én már igyekszem kikerülni a Baross utat, pedig a munkahelyemre menet és hazafelé is arra lenne a legrövidebb, de a kéregetőkön, hajléktalanújság-árusokon, képeslapot-plüssállatkát-kulcstartót ésatöbbit "beteggyerekeknek" felkiáltással árulókon kívül reggel is és este is rendszeresen megállít(ana) egy sovány, szőrös arcú férfi, és amikor nem állok meg, elküld a legszebb helyekre, sőt, néha meg is átkoz, különféle válogatott szavakkal (Jézustól a Sátánig már mindent kaptam). Nem hiszem el, hogy nem lehetne valamit kezdeni vele, néha egészen félelmetes. (Főleg télen, sötétben, nőként...)”
 • 96. xverax 2011. április 12. 16:12
  „75.:
  Igazad van, nehéz lenne feldolgozni biztos. Viszont így holnap is ugyanúgy rátámadhat
  szegényre valami bolond. Mit kap érte? Semmit.
  Aki a rend őrére támad az viselje a következményeket!!!
  Aki nem támadja meg őket annak nem kell félnie.
  Ezért tartunk itt, sosem lesz rend...
  Az adjonisten itt is megvolt, - örjöngött a hajléktalan - a fogadjisten hiányzott....”
 • 95. annobon 2011. április 12. 14:19
  „Hajléktalan-kéregető témában nekem is az a véleményem, hogy van köztük normális(abb) is. Tegnap pl. pont ki akartam dobni a kukába a hétvégén kiselejtezett nadrágjaimat, mikor épp arra tekert egy kukázó. Megszólítottam udvariasan és megkérdeztem, hogy pár kinőtt nadrág és némely más ruhadarab nem érdekelné-e? Azonnal elfogadta, felaggatta a bicajára (hogy lehet annyi nejlontáskát egy kerékpárra felrakni?) és tök udvariasan megköszönte. Volt a ruhák között egy szintén kiszanált malacpersely is, mondtam neki, hogy bónusz persely üresen kell-e, vagy kidobjam? Válaszul elmosolyodott és azt mondta, hogy megtartja azt is, hátha szerencsét hoz! A másik végletet már jól kielemezték előttem, de a múltkor egy erőszakosra (a Lidl-nél) másodszor is rá kellett szólnom felemelt hangon ilyenformán, hogy :"NE KELLJEN MÉGEGYSZER ELMONDANOM!" Na erre elsomfordált. Mondjuk én középkorú férfi vagyok, nagyjából átlagos termettel, de gondolom nőket és gyerekeket is zaklatott az ipse...”
 • 94. EmcyDictator 2011. április 12. 14:04
  „...93!

  Nem olyan biztos,hogy minden rendőr. :D
  Azért ez egy nagy fogalom,hogy minden rendőr értünk,nem minden rendőr.Igaz,segítenek,de ugyanolyan fontosak,mint egy orvos,vagy tanár,vagy ilyesmi,csak közlöm,volt már rá eset,hogy valaki rendőr volt és mégis gyilkolt,meg ölt.Szándékosan,nem azért,mert a munkáját végzi...A cikkhez pedig csak annyit,hogy erre már számtalanszor volt példa,hogy durva hajléktalan kéreget,majd megy a rendőr és...duff!Megüti,megrúgja.
  Egyébként lehet,hogy direkt is csinálta...szeretne börtönbe kerülni,végül is,ott ahhoz képest,ahogy kint él az utcán,ott luxuskörülmények vannak.Ott rendesen ehet,ihat,fürödhet,aludhat. :-)
  Szóval neki a börtön jót tenne.”
 • 93. vodka17 2011. április 12. 13:16
  „Nagyon is igazuk van a rendőröknek!!!! Ők mi értünk vannak teljes mértékig. Bizony az esténket is így tudjuk nyugalomban tölteni, ők azok vigyáznak ránk.Minden egyes grimbuszoknál ott vannak és SEGÍTENEK!!!!!! AZ összes rendőrnek ERŐT, EGÉSZSÉGET kívánok!!!!!!!!!!!!”
 • 92. Joco124 2011. április 12. 13:06
  „Az államról csak anyit,hogy milliókat keresnek hivatalosan meg nem hivatalosa.
  Plusz 150.000-300.000FT-os táppénzt kapnak,ezek csak a szarással keresnek 1.000.000FT.
  Meg elmondják,hogy mit kéne hogy kéne,csinálni meg nem csinálnak semmit.”
 • 91. Slowflash 2011. április 12. 12:57
  „Ez a baj, az a baj, ki hülye, ki nem hülye. Panaszáradatnak ennyi már szerintem elég.
  Én az állam és az önkormányzatok helyében valamiféle "panaszkodás mentes" Brainstorming-okat rendeznék a lakosság körében, ilyen olyan internetes fórumokon. Csak ötletek és értelmes hozzászólások jeligével. Szerintem nagyban javulhatna a helyzet egykét dologban...”
 • 90. Joco124 2011. április 12. 12:44
  „Csak úgy mondom amikor bezárt egypár gyár,foglalkozott valaki a dolgozókkal?
  Nem”
 • 89. Megakrieger 2011. április 12. 12:12
  „ha igaz(o)sz(t)óval hőzöngene valaki egyből rendőri intézkedésért kiáltana”
 • 88. apofadatbefogod 2011. április 12. 12:05
  „ti futkostok a sajtószabadságért Brüszelbe amikor töröltök minden írást ami kényes kérdéseket feszeget”
 • 87. igazmosoni 2011. április 12. 11:52
  „A hajléktalan-kéregető kérdést Győrben sürgősen rendbe kellene tenni amíg nagyobb baj nem lesz, az hogy a párom a kétéves fiammal nem tud úgy a városban babakocsival végigmenni hogy egy szakadt semmirevaló csöves ne kéregetne erőszakosan az már nonszensz. Példa a minap a Baros úton mentek a fiam hangosan nevetgélt kisgyerekhez méltóan, amikor szemből jött egy retek és ráüvöltött a gyerekre hogy ne kiabáljon, na ha ott lettem volna biztos két hétig pépeset eszik az tuti. A rendőröknek nincs hatalma központilag kötve van a kezük sajnos, csak drasztikusan lehet ezt megállítani. Az a baj hogy télen ilyenekkel van tele a börtön mert az utcán fáznak, pitiáner bűncselekményekért elítéltetik magukat hogy melegen legyenek lehessenek és ételt kapjanak. Van olyan aki önhibáján kívül lett hajléktalan de az olyan típusú emberek talpra állnak idővel, de az hogy valaki huszon harminc évesen csöves és vedeli a flakonost , meg erőszakosan koldul a bevásárlóközpontoknál az vicc. Lenne egy-két ötletem mit kellene velük kezdeni.”
 • 86. Madarász 2011. április 12. 11:46
  „A hajléktalanok között is van ilyen is és olyan is, sajnos már nem minden koldus hajléktalan, nap mint nap látni öregeket, akiknek nem elég a nyugdíja a megélhetésre, kukázni.

  Viszont a hajléktalanok között van nagyon sok, aki nem is él a lehetőséggel. Az egyik évben az egyik plébániára is befogadtak egyet, két hétig rendesen viselkedett, aztán összeszedett mindent, amit talált és lelépett.”
 • 85. apofadatbefogod 2011. április 12. 11:35
  „Hogy egy-két ember agyáról felszálljon a szürke köd:
  1. Az, hogy a rendőr 30-as táblánál pénzt behajt, nem ő dönti el unalmában, hanem légkondis irodában két kávéközt eldöntik helyettük, és parancsba adják.

  <moderálva>”
 • 84. reszegenisjozan 2011. április 12. 11:32
  „83. Joco124
  "Arról a kormány tehet,hogy vannak hajléktalanok."

  Ha ez igaz lenne, akkor mindenki hajléktalan lenne!!!! Vagy másokra nem hat a kormány?????

  Egy konkrét példát kérek továbbra is!!!!!!!
  A hajléktalan is 100%-ban felelős a saját jelenlegi helyzete miatt.
  Csak ő ezt nem vállalja fel, és mindenki mást hibáztat.
  Ez nem azt jelenti, hogy agyon kell verni bárkit is. De nem is kell sajnálni, főleg NEM támogatni a helyzetüket. Azaz nem szabad konzerválni az éltvitelüket.”
 • 83. Joco124 2011. április 12. 11:19
  „És aki
  lop,csal,hazudik,aztán a törvény mögé bújik,azzal mit kéne csinálni?
  Ezek a szerencsétlenek azért csinálják amit csinálnak,hogy életben maradjanak.
  Nem őket kellene meg verni,hanem azt akire szavaztatok,gyárak zárnak be,emberek tűnnek el a milliókkal.
  Ti meg a hajléktalanokat ócsároljátok,kaptam egy levelet,hogy adományozzak az árvíz károsultaknak.
  Úgy finoman azt írtam adományozzon az akinek milliói vannak,vagyis adományozzanak a Gyurcsány-Orbán Viktor félék.
  Össegyült 2.000.000 ft az árvíz károsultaknak,és nem kaptak nekik belőle mert ez másra kell,azt mondta az egyik szóvivő.
  Arról a kormány tehet,hogy vannak hajléktalanok.”
 • 82. janika 2011. április 12. 10:58
  „"Aki rendőrre támad el kell törni a kezét." Példa rá a Rambó I. sorozat témája!”
 • 81. janika 2011. április 12. 10:55
  „"igazszo"- felesleges az okítás és a trénerezés a pitbull természetű egyéneknek! Köztudott, hogy felelőtlen társadalmi vezetés sosem teremt paradicsomi állapotokat.Gyenge szervezés a probléma, ami, akár milliárdos közpénz pazarlásba torkollik, mivel a hatékonyság hiányzik. Persze lesz " Aréna" ahol a politikai elit lehet, hogy az általuk kitermelt koldusokat, hajléktalanokat vetik ép a győri állatkertbe nevelt vadállatok elé!
  Nyugi bele olvasótársaim, ha másol nem ott kifogják tombolni élv hajhászait természetüket.”
100 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mesélj magadról - ˝Erre a vonalra szükség van˝

A Pannon-Víz a Kisalföldből értesült a telefonos lelki elsősegély-szolgálat nehéz helyzetéről, s úgy… Tovább olvasom