Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendőrőrs a Bakonyalján

A bűnözés további csökkenését és a környező települések lakossága köz-, illetve biztonságérzetének további javulását ígérte a megyei rendőrfőkapitány kedden, amikor körzeti megbízotti irodát adott át Bakonyszentlászlón.
Átadás: Dr. Szabadfi Árpád és Frankó Ferenc polgármester adta át rendeltetésének az új irodát.
Nagy meglepetéssel olvasták a Kisalföldben az októberi csatlakozás után megjelent írást a megyéhez csatolt hat bakonyi település lakói, miszerint rendőri szempontból továbbra is Veszprém megyéhez tartoznak. A rendeleti hiányosságot azóta a Belügyminisztérium pótolta, így a megyei rendőr-főkapitányság vette át a hat falu körzetének feladatait, amihez három státust is kértek a szomszéd megyétől.
Jelenleg két körzeti megbízott végzi a rendőrségi munkát, de a főkapitány, dr. Szabadfi Árpád ezredes ígérete szerint újabb kollégával egészül ki a „csapat" a közeljövőben. Addig többször jár ki a győri Arrabona mobil csoport, hogy a környék közbiztonságának fenntartásában segítséget nyújtsanak.
A tegnap ünnepélyesen átadott körzeti megbízotti iroda épületét a Frankó Ferenc polgármester irányította bakonyszentlászlói önkormányzat bocsátotta a rendőrség rendelkezésére, s a főkapitányság mintegy 1 millió forintból újíttatta fel. Az irodában helyet kap a helyi polgárőrség és a lövészklub is.
A pannonhalmi rendőrőrshöz tartozó körzeti megbízottak munkájának megkönnyítésére az őrs egy Lada Niva terepjárót bocsátott rendelkezésre. Molnár Krisztián zászlós és Heszpuk József főtörzsőrmester – mindketten bakonyszentlászlói lakosok – maguk kérték áthelyezésüket a zirci kapitányságról, hogy továbbra is itt szolgálhassanak. Ezzel azt is elérték, hogy többet tudnak a körzetre figyelni, mert nem kell nekik Zircre bejárni s másik hat település közbiztonságára is ügyelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Program négy plusz három évre

A közgyűlésen kívül is számos fontos és érdekes eseményre készül a héten a megyeszékhely –… Tovább olvasom