Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrökre támadt a dühöngő élettárs a győri Lajta utcában

A bántalmazott élettársa hívására kiérkező rendőrt is megütötte egy ittasan dühöngő férfi Győrben, az egyik Lajta utcai lépcsőházban szerdán délután.

A rendőrség súlyos testi sértés, a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást, egyben kezdeményezte a férfi előzetes fogva tartását.

Családi veszekedéshez hívták a rendőröket Győrbe, a Lajta utca egyik lépcsőházába szerda délelőtt 10 órakor.

Az egyik önkormányzati lakásban élő 33 éves nő és az oda befogadott 42 éves élettársa, V. Zsolt között állandó volt a veszekedés, ami sokszor tettlegességig fajult. Így volt ez most is. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Kocsis Tünde alezredes elmondta lapunknak: a férfi munkából ment haza, s nem sokkal később kitört közöttük a veszekedés, a nőt többször arcul ütötte.

Az élettárs, akinek eltört az orrcsontja, egy darabig tűrte, majd ő is visszaütött. A férfinek felrepedt a szája széle.

A veszekedésnek a rendőrök megérkezése vetett véget egy időre, a nőt a kapitányságra szállították, ahol ő feljelentést tett súlyos testi sértés miatt.

Délután egy óra 20 perckor ismét ahhoz a házhoz riasztották a járőröket, a lépcsőházban V. Zsolt a lakásba próbált bejutni, rugdosta az ajtót, azonban a nő félt tőle és nem engedte be. Akkor már otthon volt a két, általános iskolás gyerek is, akik riadtan sírtak odabent. A férfi a nőt szidta, mocskolta. A rendőrök felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál, a nő meg rakodja össze a dühöngő holmijait, mert az a lakásba nincs bejelentve.

A férfi ekkor kezdte el szidni a rendőröket és rajtuk keresztül is be akart jutni a lakásba. Mivel nem engedték, a lépcsőházban lévő bútorokat rugdalta, majd ököllel a járőrökre támadt, egyiküket megütötte. Ekkor érkezett oda az erősítés, s a még a földön is dühöngő, kiabáló V. Zsoltot megbilincselték, s a rendőrség őrizetbe vette.

Ellene a Győri Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított ellene eljárást, s bűnismétlés veszélye miatt kezdeményezte a férfi előzetes letartóztatását.

Olvasóink írták

 • 7. kisvirag690204 2012. január 20. 18:16
  „én meg az orrtörésért törtem volna el zoli76os.”
 • 6. zsanettiko 2012. január 20. 12:49
  „Lívia: Sajnos igazad van. Amit az ember ilyenkor tehet, az az, hogy elhagyja az ilyen illetőt. De hány olyan eset volt, hogy utána meg megölte a lányt. Ausztriában ha egy férfi kezet emel a nőre, ott megkapja a méltó ´jutalmat´. Itt ez sosem lesz.
  Arrabonai: Tényleg így van, s hány olyan esetet láttam, hogy senki nem ment oda segíteni a lánynak. Sőt sajnos saját tapasztalatom is van erről. Egyszer én is kifogtam egy ilyen őrültet, aki betegesen féltékeny volt, s Balatonon 60 ember előtt ütött meg, meg rúgott szájba, s egy ember nem jött volna oda segíteni.

  Sok változás kéne még ide Magyarországra. A törvényeket szigorítani kéne. Ma már ha megölsz valakit, kapsz csak 6évet. Lehet az ország elöbbrébb járna ha nők ülnének a parlamentbe.”
 • 5. arrabonai 2012. január 20. 11:57
  „Azt azért nem hiszem, hogy minden 10. Mindenesetre a rendőri fellépésen és az igazságszolgáltatáson túl azon is el kellene gondolkodni, hogy ilyen esetekben miért nem segít szinte senki a bántalmazott közelében. Részben nyilván azért, mert uralkodó a "nem szólok bele más dolgába" hozzáállás, részben pedig sokan tartják inkább magukat távol az ilyen dühöngőtől. De aki nem így áll hozzá és fizikailag is alkalmasnak érzi magát, hogy közbeavatkozzon az is tétovázik, mert rosszul jöhet ki a dologból és most nem az esetlegesen kapott pofonokra gondolok. Az újságoknak ilyen esetekben hangsúlyosan kellene azzal foglalkoznia, hogy milyen lehetősége van (mihez van joga) annak aki védi magát és annak aki segít egy ilyen helyzetben. Most, ott ugyan nem így történt, de egy következő esetben meglehet, hogy a "támadó" hamarabb bejut a lakásba, mint ahogy a rendőrök odaérnek... Például nemrég egy jogszabályváltozás megkönnyítette a saját tulajdon védelmét, de erről az emberek ugyancsak nem tudnak semmit.”
 • 4. Lívia66 2012. január 19. 23:35
  „zsanettiko . Egy nőket segélyező szervezet felmérése szerint, minden 10. férfi veri a feleségét. Mikor szavazás volt a parlamentben arról, hogy szigorúbban büntessék a családom belüli erőszakot, leszavazták a törvényt. :( Számold ki mennyi "10." férfi ül a parlamentben. Nagyon nagy számot kapsz !!! Míg a férfiak döntenek az ilyen dolgokról, addig nem fognak maguk ellen szavazni.. :(”
 • 3. zsanettiko 2012. január 19. 22:27
  „Én meg azt kérdezem, mikor jön el az a törvény, mikor az ilyen férfiakat a rács mögé helyezik? Vagy legalábbis kapnak érte büntetést? Egyre jobban el durvulnak a családon belüli veszekedések. S mégsem történik semmi. A nőket mikor fogják megvédeni az ilyen emberektől?”
 • 2. surdilovics69 2012. január 19. 22:16
  „Egyetértek.Bár szerintem kapni fog ez a csávó így is rendesen. Lesz ideje gondolkodni...”
 • 1. zoli76os 2012. január 19. 21:04
  „Mikor lesz a rendőrnek joga végre úgy mint régen ???
  Úgy eltörtem volna az illető kezét hogy örökre tanulja meg rendőre kezet nem emelünk !
  De jó lenne ha olyan tiszteletük lenne mint 30-40-évvel ezelőtt !!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán

Hogyan válasszak egyetemet? Hogyan jelentkezzek? Miért érdemes diplomával rendelkezni? Milyen… Tovább olvasom