Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Rendőrök rabolták ki a házaspárt az autópályánál

Győr-Gyula - Gyulai rendőrök raboltak ki egy idős galgamácsai házaspárt a 83-as főút Győr melletti autópálya felhajtója közelében egy évvel ezelőtt.

Az ismeretlenek – akiket szerdán fogtak el Gyulán – Schwechattól követték a hazatérőket, majd leterelték őket a sztrádáról, s elvitték értékeiket.

A Kisalföld tavaly május elején számolt be arról, hogy kirabolt egy galgamácsai házaspárt három ismeretlen férfi az M1-es autópálya mellett Győr határában. A pár, egy 59 éves galgamácsai férfi és 57 éves felesége Schwechatról tartott hazafelé Volkswagen Passatjukkal. Hosszabb ideje követte őket egy fehér Suzuki Swift, amelyben három férfi ült. Győr közelében melléjük érve az egyik ismeretlen felmutatott egy igazolványt és átszólt, hogy kövessék őket. A házaspár itt követte el a hibát, mert a 83-asnál lévő lehajtónál elhagyták a sztrádát és egy közeli mellékúton álltak meg. Ott a három férfi csomagjaikat, és más értékeiket, így 3000 euró elvettek tőlük. Végül megkötözték a házaspárt és elhajtottak. A kirabolt férfinak sikerült kiszabadítani magukat, majd feljelentést tettek a rendőrségen.

Illusztráció
Illusztráció


A nyomozást azonnal megkezdte a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya. A szívós munka mostanra ért be, két nappal ezelőtt elfogták, és őrizetbe vették a gyanúsítottakat, akik közül kettő rendőr Gyulán. Miután rendőrök is részesei a bűnügynek, nem a rendőrség, hanem a Győri Nyomozó Ügyészség hatáskörébe került az eljárás.

A nyomozó ügyészség vezetője, Vántus Rabán megkeresésünkre elmondta, egy évi széleskörű nyomozás eredményeként a hét elejére gyűlt össze annyi bizonyíték, hogy négy gyanúsítottat őrizetbe vettek és végrehajtottak hat házkutatást.

- Az eljárás során egyik verzióként arra is irányult a nyomozás, hogy az elkövetők valódi rendőrök is, ami a végére megerősödött. Amikor a rablás történt, két gyanúsított is rendőr volt, egyikük időközben leszerelt, a másikat a kapitányságról állítottuk elő. Indítványoztuk a Győri Városi Bíróságon a négy gyanúsított előzetes letartóztatását, amit a bíróság elrendelt – nyilatkozta Vántus Rabán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint ugrókötél: Akrobatikus kötélugrás

Győr - Péntek délután öt órától dübörgő zene szólt az Apor iskola tornatermében. Ezúttal azonban nem… Tovább olvasom