Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Rendőrök őrzik az urnát és a tételeket

Csütörtökön megérkeztek a választható tantárgyak érettségi tételei a városba, melyek sértetlenségét szintén rendőrök óvják
Dr. Kovács Lajos jegyző elmondta, szombaton körülbelül fél tizenegykor érkeznek meg a városba a külképviseleteken leadott voksok, melyeket a szavazatszámláló bizottság belekever az eddig összegyűjtött szavazatok közé, majd várhatóan a délutáni órákban eredménnyel is tudnak szolgálni. A szavazatszámlálás végleges adatairól bővebben a Vasárnapi Kisalföldben olvashatnak, ahol az érintett képviselők is megszólalnak, immár az eredmények ismeretében.

Csütörtökön megérkeztek a választható tantárgyak érettségi tételei a városba, melyek sértetlenségét szintén rendőrök óvják, mondta Papp András, az oktatási iroda vezetője. Pénteken már azt is tudták, hogy minden iskola megkapja azt a mennyiségű tételt, amennyit előzetesen igényelt. Az oktatási iroda vezetője azt is bejelentette, hogy megtörtént a középiskolai felvételik lezárása, elbírálták a jelentkezéseket és már minden diákot értesítettek az eredményről. Tájékoztatásából azt is megtudtuk, hogy a diákok átlagosan 5–6 iskolát jelöltek meg, volt, aki csak egyet, de akadtak olyanok is, akik egyszerre 16 helyre pályáztak.
Papp András ismertette azoknak az iskoláknak a listáját, amelyek a rendkívüli felvételi eljárások során várják a sikertelenül felvételizőket. Ezek a Gábor László Építőipari Szakképző Iskola, a Jókai Mór-szakiskola, a Kossuth Lajos Szakközép- és Szakiskola, a Lukács Sándor Szakközép- és Szakiskola, Pattantyús Á. Géza Ipari Szakközépiskola és a Szent-Györgyi Albert-középiskola. A rendkívüli felvételi eljárás május 4. és május 17. között tart.

Tóth Nándorné, a kulturális iroda vezetője a sajtótájékoztatón mutatta be az iroda szervezésében Május Európában, Győr című programsorozatukat, mely május 1–9. között várja az érdeklődőket. Idén több helyszínnel és szélesebb programkínálattal igyekeztek vonzóbbá tenni a műsorokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áramütés: milliós bírságok

A munkabiztonsági felügyelőség befejezte az E.ON győri telephelyén történt halálos áramütés körülményeinek vizsgálatát. Bebizonyosodott, hogy nem a 39 éves áldozat hibázott; munkáltatója és az áramszolgáltató együttesen több hibát is elkövetett, ezért milliós büntetésre számíthatnak. Tovább olvasom