Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Rendőrök fiatalkorú-portyája

Győr - A fiatal- és gyermekkorúak által elkövetett bűncselekmények megelőzésére tartott akcióban játéktermeket, vendéglátóhelyeket ellenőriztek a rendőrök Győrben csütörtökön. Iskolákba is bementek, hogy megnézzék, van-e csellengő, igazolatlanul hiányzó gyerek. Az Eötvös-iskola igazgatója a hasonló portyák sűrítését kérte.
Portyára indultak a megyei rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársai, megerősítve a győri kapitányság egyenruhás körzeti megbízottjaival Győrben, csütörtök délben. A megelőzési osztály vezetője, Kovács Sándor alezredes elmondta lapunknak, kiemelten kezelik azokat a helyeket, ahol az elmúlt időszakban csoportosan követtek el vagyon elleni bűncselekményeket, rablásokat gyermek-, illetve fiatalkorúak.

– A játéktermek mellett azokat a vendéglátóhelyeket ellenőrizzük, ahol játékgépek vannak.

Az iskolák környékét s azokat a területeket is megnézzük, ahol a suliból lógó, csellengő gyerekek össze szoktak verődni- mondta Kovács Sándor alezredes.

Az iskolákba is bemennek a kollégák, hogy megtudják, van-e olyan hiányzó, aki sem szülői, sem orvosi igazolást nem tud bemutatni – mondta indulásnál Kovács Sándor.

Beülve a Szabó Csaba hadnagy és Szekeres László zászlós alkotta páros autójába, elsőként egy vidéki buszpályaudvar melletti sörözőig gurultunk. Oda belépve láttuk, hogy a játékgép egyedül árválkodik. Az úti cél nem volt véletlen, többször találtak már a gépbe pénzt dobáló gyerekeket.

Szórakozóhelyen: Schmuk Zoltánt (b) és Méri Zoltánt (j) igazoltatják a rendőrök. Okmányaik rendben voltak. Fotó: Krizsán
Szórakozóhelyen: Schmuk Zoltánt (b) és Méri Zoltánt (j) igazoltatják a rendőrök. Okmányaik rendben voltak. Fotó: Krizsán

Az egyik belvárosi borozóban fiatalok italoztak, a félkarú rablók nagyüzemben „dolgoztak". Az igazoltatásnál kiderült, a rajtuk játszók már nagykorúak. Irány Újváros, az Eötvös-iskola, ahol az igazgató, Jakabné Horváth Erzsébet nagy örömmel fogadta a rendőröket.

– Nagy a visszatartó ereje annak, ha a rendőrök megjelennek az iskolában, s nagy segítség nekünk. Köztudott Győrben, hogy nálunk sok a nehezen kezelhető, deviáns magatartású gyerek, de ha tudják, ide többször is bejönnek a rendőrök, könnyebben tudjuk végezni a tényleges feladatunkat, hogy tanítsuk őket. Elterjedt ugyan, hogy ez csak egy fellángolás s majd úgyis ritkulnak a portyák. Ezért kérem, hogy gyakran és különböző időpontokban jelenjenek meg nálunk, hogy lássák önöket a tanulók – mondta Jakabné Horváth Erzsébet.

Ismét a belváros egyik étterme-borozója. Fiatalok biliárdoztak a hátsó teremben, okmányaik rendben voltak. Még a várromnál néztünk körül, annak környékéről szokott bejelentés érkezni a rendőrségre az ott randalírozó gyerekekről. Most csak a graffitik és a kitört lámpák jelezték, hogy az a törzshelyük.

Kora délután elköszöntünk kísérőinktől, ők folytatták a portyát. Kovács Sándor alezredes a nap végén arról tájékoztatta lapunkat, hogy számos fiatalt igazoltattak az akcióban részt vevők, de intézkedésre nem volt szükség. A portyákat rendszeresen, mindig más-más időpontokban folytatja rendőrség.

Olvasóink írták

 • 5. kulica 2009. február 16. 08:30
  „Köszönjük, nagyon jó lenne ha erre naponta kerülne sor a város különböző helyein, és nemcsak egy fellángolás lenne a rendőrség részéről. Valahogy érezzék a fiatalok, hogy nomálisabban kell viselkekdniük. Túl sokat nem várhatunk egy részüktől, mert, ha otthon nem törődnek velük, nem tudom milyen foganatja lesz a dolognak körükben. Szorosabbra a gyeplőt ! Talán még nem késő.”
 • 4. MTT 2009. február 15. 18:40
  „SZEKERES lÁSZLÓ, AZAZ SZEKI A BALOLDALI”
 • 3. tricse 2009. február 14. 15:49
  „Az a baloldali zsaru tök jól néz ki!:)
  Sok ilyen srác kellene közéjük!:)”
 • 2. MTT 2009. február 13. 18:18
  „Hajrá Szeki, mi továbbra is szeretünk!”
 • 1. matriné 2009. február 13. 17:35
  „Most aztán bazi pipásak lehetnek a derék rendőreink! Kénytelenek dolgozni a bérükárt! Vajon ki adhatta a paracsot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

`Hagyd abba a gyalázkodást!` - Méhnyakrákvita kivonulással

Győr - A szocialista frakció egy része kivonult a méhnyakrák elleni védőoltás támogatásáról szóló… Tovább olvasom