Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Rendőrök a turistaszezonban

A megye rendőrei ebben az évben is kiemelten készülnek az idegenforgalmi szezon zavartalanságának biztosítására, s ehhez legalább annyian teljesítenek majd közterületi szolgálatot, mint tavaly nyáron.

Fiatalok jönnek

A Győri Rendőrkapitányság létszámgondokkal küszködő állományának a nyári hónapokra idén is besegítenek a tiszthelyettesképző iskoláról érkező fiatalok. A tatabányai kapitányságról érkező kollégák az önkormányzat által finanszírozott közterületi járőrszolgálatot látják majd el Győrben és környékén.

Eredményesebben

A megyeszékhely kapitánya, dr. Holló Sándor alezredes elmondta lapunknak, hogy ez idáig több mint 700-zal kevesebb bűncselekmény történt Győrben és környékén, mint az előző év hasonló időszakában. Ugyanakkor nőtt az eredményesség is, egyedül a rablások között van több felderítetlen ügyük.
A kapitány állítja, hogy elért eredményeikre – úgy a prostitúció, mint a gépkocsifeltörések, gépkocsilopások és más bűncselekmények visszaszorítása terén – a nyári idegenforgalmi szezon sajátosságai mellett is vigyáznak majd.

Megerősített szolgálat

A szezon elejétől a kapitányság megerősített szolgálattal látja el a közterületi feladatokat, s a szolgálatvezénylésnél kiemelten figyelnek a bűnelkövetések szempontjából jellemző területekre és időpontokra is.
A napi szolgálat mellett a nyomozók a gépkocsifeltörések, alkalmi lopások, betörések elszaporodásának megakadályozásában, felderítésében vesznek részt. Ugyanakkor az ORFK Készenléti Rendőrség állományával egyeztetve, a társszervek bevonásával a szórakozóhelyeket is ellenőrizni fogják.
Közös járőrszolgálatot szerveznek a határőrökkel, illetve a közterület-felügyelettel. Ugyanakkor a térfigyelő rendszeren keresztül folyamatosan figyelik a belvárost. Nem feledkeztek meg a strandok, pihenőhelyek nyugalmának biztosításáról sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzék: hibás presztízsberuházás

A megyei közgyűlés ellenzéki politikusai nem szavazták meg pénteken a Bartók Béla Megyei Művelődési… Tovább olvasom