Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Rendőrök a mezőörsi testületi ülésen

Mezőörs - Viharos hangulatban zajlott a mezőörsi testület csütörtök esti rendkívüli ülése. Néhány képviselő az érdemi munka előtt tiltakozásul elhagyta a termet, és időközben a rendőrök is megjelentek.
Közel egy órát vitatkoztak azon a mezőörsi képviselő-testület tagjai, hogy Zsédely Rudolf javaslatára napirend-módosítással tárgyalják-e a meghívóban előre jelzett témákat. Az alpolgármester azt javasolta, hogy előbb a közigazgatási hivatal az önkormányzat működésével, a hivatali mulasztásokkal kapcsolatos törvényességi megállapításairól beszéljenek.

A képviselői felvetés nyomán heves párbeszéd alakult ki a két táborra szakadt képviselők és Bogárdi Zoltán polgármester között, amelyet a rendkívüli ülésen megjelent falubeliek bekiabálásai tarkítottak. Miután szavazáskor a testületi tagok többsége elutasította a módosítást, négy képviselő távozni akart a teremből. Többen útjukat állták, erre elszabadultak az indulatok: parttalan szóváltás alakult ki a megjelentek között, sőt, jó néhány nyomdafestéket nem tűrő megjegyzés is elhangzott a teremben.

Közben valaki értesítette a rendőröket is. Intézkedésükre nem volt szükség – pedig hamarosan még erősítés is érkezett –, mert az első óra végére szinte teljesen megnyugodtak a kedélyek. Három képviselő elhagyta a termet, egyikük maradt, így a továbbra is határozatképes testület – a módosított napirend megszavazása után – megkezdte a munkát.

Dr. Domiczi Endre jegyző felolvasta a közigazgatási hivatal levelét, amelyben a mezőörsi testület működésével kapcsolatban megállapítja, hogy hiányoznak az ülések jegyzőkönyvei, az áprilisi határidőre nem készített zárszámadást és gazdasági programot az önkormányzat. A hivatal felszólítása szerint a mulasztást szeptember 15-ig pótolni kell. A falu jegyzője a hiányzó jegyzőkönyvekkel kapcsolatban elismerte felelősségét és ígéretet tett arra, hogy mielőbb pótolni fogja a dokumentumokat. Bogárdi Zoltán polgármester a gazdasági programmal kapcsolatban hangsúlyozta: „az önkormányzati iskola megtartása a fő cél, és addig nincs gazdasági program, amíg az intézmény jövője nem biztosított".

A testületi ülésen a falu első embere beszámolt arról, hogy elkészült annak a bérlakásnak a felújítása, amelybe az önkormányzat az első „iskolamentő" családot várja. Bogárdi Zoltán arra kérte a megjelenteket, hogy segítsék a Százhalombattáról érkező família beilleszkedését. A tizenhatból kiválasztott két családnál tett látogatás tapasztalatairól Kovácsné Németh Bernadett és Farkasdi Károly képviselők tájékoztatták a testületet. Elhangzott, hogy már megkezdődtek a munkák a másik bérlakáson is, ahová az újabb családot várják.

Gülch Csaba

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Merkel üdvözlésére hív fel a győri MSZP

Győr - Neupor Zsolt, a győri MSZP elnöke Angela Merkel látogatását üdvözlő közös nyilatkozat… Tovább olvasom