Kisalföld logö

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 18°C | 30°C Még több cikk.

Rendőrnek álcázva rabolták ki a családot

Rendőri akciónak színleltek egy rablást a Vas megyei Csehimindszenten, végül még a családban élő két kiskorú gyereket is megkötözték. A Győri Ítélőtábla kedden jogerősen elítélte az öt vádlottat, a két fő elkövető nyolc év fegyházat kapott.
Egy adta az ötletet, ketten odakint figyeltek, hogy tiszta-e a levegő, ketten pedig símaszkban, rendőri mellényben és fegyverrel felszerelkezve ugrottak be a kiszemelt család kerítésén 2006. augusztusában. Az apa éppen Svájcban volt, ám felesége, anyósa és két kiskorú gyermeke az udvaron tartózkodtak.

Az anyának pisztolyt nyomtak a fejéhez, kezét megkötözték, míg az idősebb asszonyt, s a tíz és ötéves gyereket beterelték a vécébe. Kezüket műanyagszíjjal bilincselték meg, s csak a kisfiú szájáról vették le a tapaszt, mert nagyon sírt. A vécét eltorlaszolták egy szekrénnyel, majd célbavették a családanyát. Először a kádba kényszerítették, egyikük ököllel háromszor arcon vágta és még a kád peremébe is beverte a fejét. Miután azzal fenyegették, hogy egyik gyermeke fülét levágják, megmutatta a széfet és átadta a kulcsot. A két férfi összesen majdnem 8 millió forintot vitt el, nagy részét készpénzben, kisebb részét ékszerben. A család három másik tagját az ötéves kisfiú szabadította ki, mert a résnyire feszített ajtón ki tudott bújni és egy konyhából hozott kést hozott a műanyagszíjhoz.

Horváth István és Kiss András nyolc év fegyházat kapott, a kint figyelő társtettesek - Horváth Gábor és Kiss István - hét illetve hat évet, az előkészítésben segédkező Kiss Attilát pedig öt év fegyházra ítélte a Győri Ítélőbála.

Olvasóink írták

 • 6. TeknőcErnő 2009. június 18. 09:55
  „Azokkal a bűnözőkkel mi lesz, akik megukat kormánynak álcázva raboltak ki millónyi magyar családot?

  Ne feledjétek barátaim, nincsen többé kopasz fej, csak seggig érő homlok!”
 • 5. xo16zy 2009. június 16. 20:29
  „És sok-sok családot rabolnak ki politikusnak álcázva magukat valakik.
  Ugye ők is megkapják majd a (legalább) nyolc év fegyházat???”
 • 4. Telepathia 2009. június 16. 14:48
  „Életfolytig tartó büntetést az ilyen rendöröknek, illetve redúőri akciónak vélt bünelkövetőknek. Nincs semmi visszariasztó hatása a nyolc éávnek. Kiszabadulnak és flytatják ott, ahol abbahagyták.”
 • 3. s.margit 2009. június 16. 14:15
  „Biztosan ismerték a család anyagi helyzetét és azét tettek ilyet. Gyalázatos művelet. Kemény büntetést nekik.”
 • 2. taki 2009. június 16. 13:44
  „<moderálva off>”
 • 1. taki 2009. június 16. 12:21
  „<moderálva off>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Svájci ágyakon kisebbet nyöghet a magyar beteg

A berni Inselspital kórház 3-5 éves ágyaiból egy Svájcban élő magyar üzletember, a Magyar Máltai… Tovább olvasom