Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Rendőrnek adta ki magát, így szerzett pénzt Győrben

Az álrendőr egy gyanútlan, idős férfivel több tízezer forintot vetetett fel.


A férfi rendőri intézkedés látszatát keltette, készpénzt vetetett fel a sértettel egy győri bankautomatánál, majd a pénzzel elmenekült. A rendőrség vádemelési javaslattal zárta a nyomozást.

A Győr belvárosi parkban éjszakázó sértetthez lépett oda egy férfi 2013. szeptember 13-án 2 óra körüli időben. Rendőrnek adta ki magát, közölte az idős úrral, hogy a környéken egy rablás történt, a sértettől erőszakkal vették el a pénzét. A sértett kategórikusan közölte, nyugdíjából él, nincs szüksége más pénzére, nem követett el bűncselekményt.

Az „álrendőr" felszólította állítása igazolására és egy bankautomatához kísérte, ahol a gyanútlan férfivel több tízezer forintot vetetett fel. A felvett pénzt és az irattárcát a sértett kezéből kikapta és elmenekült.

A nyomozás során begyűjtött bizonyítékok alapján a győri rendőrök beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható G. László, győri lakost.

A Győri Rendőrkapitányság a 34 éves G. László ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és az ügy iratait - vádemelési javaslattal - megküldte a Győri Járási Ügyészségnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar után: még sok helyen nincs áram

A legtöbb meghibásodás Mosonmagyaróvár környékén történt. A megyében 250 fogyasztási hely van, ahol… Tovább olvasom