Kisalföld logö

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Rendőrkézen a hétvégi házak fosztogatói - fotók

27 rendbeli betöréses lopás írható annak a hat gyanúsítottnak a számlájára, akik mintegy másfél éve Győrszentiván Nagyhegy pihenő házas övezetének hétvégi házait vissza-visszatérően "látogatták".
Mivel a gyanúsítottak a környékben laktak így tisztában voltak azzal, hogy a hétvégi ház tulajdonosa mikor van jelen birtokán. Amint látták hogy tiszta a terep, éjszaka már indultak is beszerző körútjukra. Mindent vittek, ami mozdítható volt. Építőanyagot, padlóburkolót, porcelán étkészletet, kétszemélyes kanapét, festményt, fűnyírót, körfűrészt, ágvágót, bográcsot stb. Volt olyan ingatlan, melyet nyolc-kilencszeri „ismételt látogatással" teljesen kiürítettek. Más helyekre többször is visszatértek.


A "lopott cuccok" értékesítéséről – mely kiváló jövedelmet szerzett a szentiváni csapatnak - egy felbujtó orgazda gondoskodott.
A tulajdonosok nagyon sok esetben csak hónapok elteltével fedezték fel az erőszakos behatolás nyomait és azt, hogy házukból értékek tűntek el. Ennek olyan egyszerű oka volt, hogy a nyári szezon befejeztével a tulajdonos napi jelenléte megszűnt ingatlanán. Háza „biztonsági ellenőrzésére" csupán negyed-, vagy fél év után került sor, így a rendőrséget is késve, jóval a bűncselekmény megtörténte után tudták csak értesíteni.


A győri kapitányság nyomozói az ügyben eddig három gyanúsítottat hallgattak ki, társaik kihallgatása még folyamatban van. A kihallgatott gyanúsítottak a nyomozókkal együttműködve részletes beismerő vallomást tettek.

A náluk megtalált lopott értékeket a rendőrség lefoglalta, melyek között több sértett találta szembe magát saját, már eltűntnek hitt személyes holmijával.


Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság dolog elleni erőszakkal üzletszerűen elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.


A gyanúsítottak az általuk elkövetett bűncselekményekért akár tíz évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak.

Olvasóink írták

 • 4. Jandex 2012. május 03. 05:08
  „Nem rendőrkézen hanem "zöldágon" lenne a helyük!:)))”
 • 3. Mankapunka 2012. május 02. 23:06
  „Sampdoria

  Sajnos néha be kell mennem Szentivánra is. Néha nem lehet pl. az iskolánál sem elférni,mert a sok értelmi úgy áll ott,mit a kanál a kocsonyában,”
 • 2. Sampdoria 2012. május 02. 21:05
  „Megszólalt a sötétség fejedelme, aki 30 m2-es 8. emeleti panellakásából minden társadalmi problémára tudja a megoldást.”
 • 1. Mankapunka 2012. május 02. 16:13
  „Mondom én,hogy szép hely ez a Szentiván. Azért régen a nagyszülőknél nem hallottam,hogy a falubeli járt volna a faluba lopni.

  Megint bizonyítottak Centivánon,hogy büszkék lehetnek,milyen jó környéken élnek,kultúráltságukról nem is beszélve,ami megy a napi életben arra felé.

  Ahhoz képest,hogy milyen közel van a városhoz,ilyen Zöldmajori szinten tartanak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Művészetek Utcája új köntösben

Színes kavalkáddá varázsolják a győri Király utcát hétvégén képző-, ipar- és népművészek, zenészek és gasztronómiai mesterek. Tovább olvasom