Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Rendőrkézen a győri, balhés kedvű társaság

Az összeszokás és a "se veled, se nélküled" kapcsolat jellemezte a győri rendőrök előtt már oly jól ismert, három fős társaságot.

A 33 éves férfi előzetes letartóztatásban, míg 27 éves élettársa és 44 éves cimborája szabadlábon van.

Múlt hét közepén történt a rendőrök közterületre, MÁV pályaudvarra történő riasztása, ahol az élettársi kapcsolatban élő győri párost lopással vádolta meg egy belvárosi ismerősük. A kölcsönös szóváltásnak, elintézetlen vitának a járőrök intézkedése vetett végett.

Másnap délelőtt a Belvárosban kellett szétválasztani a disztingválatlanul ordítozó, s a "nyilvános családi vita" hevében asszonyát megrúgó férfit. 44 éves cimborájuk és annak nő ismerőse "csak" a hangoskodásban volt partner, ismételten járőri beavatkozására volt szükség a felek rendre utasításához.

Mindez nem volt elegendő számukra. Mintegy két óra elteltével, lakossági segítséggel sétáltak a rendőrök karjaiba a Bem tér közelében.

A szemtanú bejelentő miután végignézte az 53 éves férfi kizsebelését, követte az elkövetőket és a sértett tolvajokkal szembeni számonkérését, aztán értesítette a hatóságot.

Négyen voltak akcióban a középkorú sértettel szemben. A vidéki buszpályaudvaron egyikük megszólította, majd beszélgetésbe elegyedett a gyanútlan férfivel, akit testbeszéde közben többször megérintett. Szétválásuk után az elkövető férfi a Zrínyi utca irányába távozott, ott három társával találkozott.

A sértett csak ezután vette észre, hogy tárcájának és telefonjának már csak hűlt helye van. Alkalmi ismerőse után indult, akit cimborái társaságában utol is ért a Bem téren.

Kérdőre vonta, s kérte, adja vissza értékeit. Válaszként egy jól irányzott lökést és pénztárcájának tartalom nélküli földre hajítását kapta. Ezután a szélrózsa minden irányában elszaladtak a helyszínről.

A járőrök már csak a három bűntársat tudták nyakon csípni és igazoltatás alá vonni.

Ruházatuk átvizsgálását követően a 27 éves nőnél két használt és egy steril, Speed beadásához használatos fecskendőt, valamint alumínium fóliába csomagolva mintegy fél gramm marihuánát találtak, melyet elmondása szerint előző napon is fogyasztott.

44 éves cimborájuk "csak" egy orvosi fecskendővel büszkélkedhetett, mely napi adagja bevitelének nélkülözhetetlen eszköze, bevallása szerint ugyanis heroinfüggő.

A társaság 33 éves "oszlopos" tagja ezen felül két gépkocsi feltörést is beismert, bizonyítékként a rendőrőrök a feltört autók tulajdonosainak iratait találták meg nála.

Olvasóink írták

 • 10. elemér 2010. december 01. 14:57
  „Javitás, minden társadalomban a bünözök egyformák.”
 • 9. elemér 2010. december 01. 14:18
  „Itt már megint tudatzavarban vagy, mert theoriádat nem fogadják el a nyugati társadalmakban. Akik a bünözésre hajlamossak azok ide sülyednek, de ez nem képviseli a többséget vagy a normát.”
 • 8. szocdem 2010. december 01. 09:02
  „6. mosonmegye 2010.12.01. 07:22
  lehet, hogy nincs fűtésük, s beutalót próbálnak szerezni. nem újdonság ez"

  És minél hidegebb lesz, annál több lesz va "beutaló vadász"!

  A kormányzat saját bevallása szerint legkevesebb 10 000 férőhellyel kéne bővíteni a menedékhelyeket, hogy legalább elégséges legyen a hivatalos létszámstatisztikákhoz mérten a hajléktalan ellátás. A nem hivataloshoz meg 30 ezer férőhellíyel kéne több, hogy a valóságosan hajléktalan embereket megvédjük a fagyhaláltól.

  Egyébként. a társadalom minél embertelenebbül válik a lecsúszott tagjaival (lásd hajléktalanok helyzet, ami európában páratlan nemuzeti bunkóságra utal) a lecsúszott rétegek annál brutálisabb válaszokat adnak az őket figyelmen kívül hagyó társadalom tagjainak.. elébb csak koldulnak, aztán lopnak, végül randalíroznak és akár ölnek is. Nincs semmiylen erő ami ezt a folymatot megfékezhetné! (bocs: a tisztességes társadalmi magatartáson, illetve az emberi arcú és léptékű szociálpolitikai intézkedéseken kívül)

  Őszinte részvétem mindkét "oldal" áldozatainak..”
 • 7. quaestor 2010. december 01. 08:51
  „3. hozzászólás Filtec 2010.11.30. 18:00
  "A szemtanú bejelentő miután végignézte az 53 éves férfi kizsebelését, követte az elkövetőket és a sértett tolvajokkal szembeni számonkérését, aztán értesítette a hatóságot."

  Tény, hogy kissé elvontan fogalmazott az újságíró, de a mondat 2. felében írtak lényegében így lehetne kerek: ...követte az elkövetőket és a sértett tolvajokkal szembeni számonkérését is figyelemmel kísérte, annak fültanúja volt, bla-bla...-vagy valami ilyesmi.”
 • 6. mosonmegye 2010. december 01. 07:22
  „lehet, hogy nincs fűtésük, s beutalót próbálnak szerezni. nem újdonság ez”
 • 5. Accentos 2010. november 30. 22:01
  „ugye nem arról a párról van szó,amelyik a nyáron a Krúdy mögött sátrazott?”
 • 4. Nosavin 2010. november 30. 18:14
  „Csak nem RÉTI DAKOTÁK ?? :) :D”
 • 3. Filtec 2010. november 30. 18:00
  „Valaki fordítsa le magyarra!

  "A szemtanú bejelentő miután végignézte az 53 éves férfi kizsebelését, követte az elkövetőket és a sértett tolvajokkal szembeni számonkérését, aztán értesítette a hatóságot."

  A mondat második felével van a bajom.”
 • 2. Megakrieger 2010. november 30. 17:22
  „Mi?”
 • 1. vonLichthofen 2010. november 30. 16:50
  „Győr biztonsága általában és az ilyen esetek kivált könnyen megelőzhetők és elkerülhetők lesznek majd a MOB elnöki székében ülve mint sürgető föladat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autóút épül Győrtől Szombathelyig 2015-ig?

A tervek szerint még ebben az európai uniós költségvetési ciklusban kétszer két sávos autóúton… Tovább olvasom