Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Rendőrhajóban a rapsicok varsái

Győr - A győri rendőrkapitányság munkatársai – egy halászati ellenőrrel kiegészülve – vízi ellenőrzést tartottak a Mosoni-Dunán Győrtől Zsejkepusztáig. Több varsát is kiszedtek a folyóból: a rendőrkapitány újabb akciókat ígér.

Az orvhalászok visszaszorítása érdekében elindított vízi ellenőrzés az Aranyparttól indult: motoros rendőrhajóval indultak, s közben folyamatosan a folyót pásztázták. Dunaszentpálon egyértelmű bizonyítékokat találtak arra, hogy orvhalászok tevékenykednek a folyón. Ott ugyanis kikötött letűzőkarókra lettek figyelmesek: ezek két ˝nagy befogadóképességű˝, vízbe helyezett, úgynevezett parás varsához vezettek. A hajóba emelt szerkezet három méter hosszú és nagyjából nyolcvan centiméter széles. Jó vízjárás esetén ezzel naponta akár 20–50 kilogrammnyi hal is fogható. Most kevés volt benne az uszonyos, mivel ebben a melegben vélhetően napi több
Az akció során három munkatársunkat kísérte el a vizeket jól ismerő halőr. Figyelmeztették a tiltott helyen fürdőzőket is- mondta Horváth Csaba győri rendőrkapitány.
alkalommal is ürítik. ˝Egy év alatt egy ilyen varsa rengeteg kárt tud tenni a vizekben˝ – mondta portálunknak a részt vevő halászati ellenőr. Ő egyébként a napokban öt varsát ad le a Mezőgazdasági és Szakigazgatási Hivatal illetékes osztályán: e kettő mellé hármat nemrégiben Ásványrárónál emelt ki a vízből. Ezek ára darabonként körülbelül húszezer forint: a rapsicok egyik kedvenc eszköze, mert használata nehezebben tetten érhető.

Közös akció: Horváth Csaba győri rendőrkapitány újabb akciókat ígér az orvhalászok kiszűrése érdekében. Dunaszentpálnál kerültek elő a vízből a rapsicok illegális eszközei.
Közös akció: Horváth Csaba győri rendőrkapitány újabb akciókat ígér az orvhalászok kiszűrése érdekében. Dunaszentpálnál kerültek elő a vízből a rapsicok illegális eszközei.

Horváth Csaba győri rendőrkapitány a portálunknak elmondta: az akció során három munkatársukat kísérte el a vizeket jól ismerő halőr. Menet közben figyelmeztették a tiltott helyen fürdőzőket is, ellenőrizték a horgászok okmányait: a fő cél azonban a rapsicok kiszűrése volt. A két felszedett varsa ügyében a halőr tesz feljelentést a szakigazgatási hivatalnál, s ott indul eljárás az ügyben: tettenérés ugyanis most nem történt. A kapitány ígérte: hasonló akciókra a közeljövőben is számítani lehet.

A mostani járőrözés után nem sokkal ˝érdekes˝ eset történt: az akcióban részt vevő halászati ellenőr közeli lakójárművét ˝valaki˝ megrongálta. A kárvallott úgy sejti: a varsák kiszedésének híre hamar a rapsic fülébe jutott.

Olvasóink írták

 • 1. TancsKaszabell 2009. augusztus 05. 07:41
  „Hol és mit tanultak ezek a rendőrök ? A lakóhajó megrongálása várható,előre látható reakció volt.
  Ha csapdát állítanak elkaphatták volna a tettest vagy tetteseket.Javaslom ne csak a haltolvajokat
  keressék,mert bizony amíg a zsákmányra kereslet van addig lesz "vállalkozó" is.
  Tudják ! A környékbeli éttermek ..............és ahol még halat lehet kapni.Nem hallottam még
  arról szóló hírt,hogy ezt és ezt, meg ezt az étteremtulajdonost elmarasztalták volna illegális büntethető
  árubeszerzéséért!Aprómunka ..............,csak hát talpalni kellene.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra áldozat: ezúttal bányatóba fulladt valaki

Hétfőn egy 59 éves férfi halt meg a zöldmajori bányatóban. Tovább olvasom