Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Rendőrállomás Győrszentivánért

Győrszentiván - Új rendőrállomáson teljesítenek szolgálatot mától a körzeti megbízottak Győrszentivánon. A létesítmény megfelelő körülményeket nyújt a rendőri munkához, s az épület akadálymentes megközelítése is megoldott. A beruházás 15 millió forintba került.
A korábbi körzeti megbízotti iroda és az épületben található szolgálati lakás átalakításával új rendőrállomás készült el Győrszentivánon. A létesítményt tegnap ünnepélyes keretek között adták át a város és a rendőrség vezetői. A kivitelezés során korszerű helyiségeket alakítottak ki, azokban az irodai funkciók mellett öltözők, vizesblokk, konyha található. Megépült egy minden biztonsági igényt kielégítő fegyverszoba és a hozzá tartozó kiszolgálóhelyiség. Ezzel együtt megoldották a létesítmény akadálymentes megközelítését is.

Csütörtöktől az új rendőrállomáson teljesítenek szolgálatot a körzeti megbízottak. Fotó: T. Gy.
Csütörtöktől az új rendőrállomáson teljesítenek szolgálatot a körzeti megbízottak. Fotó: T. Gy.

A rendőrállomás kialakításáról tavaly szeptemberben döntött Győr önkormányzata. A jogerős építési engedélyt ez év májusában kapta kézhez a beruházást bonyolító Győri Inszol Zrt. A kivitelezést a Céhmester Kft. végezte. A munkálatokhoz szükséges 15 millió forintot az Inszol és a város önkormányzata biztosította. A belső berendezéseket és egyéb, speciális technikai eszközöket a győri kapitányság külön forrásból biztosítja.

Győrszentiván területén a bűncselekmények száma az előző évhez viszonyítva kismértékben nőtt. A növekedés a vagyon elleni bűncselekményeknél volt érezhető, a többi bűncselekmény-kategóriában csökkenés volt.

A létesítményt Borkai Zsolt polgármester, Szabadfi Árpád dandártábornok, Sík Sándor és Ecker Gyula részönkormányzati képviselők és az Inszol ügyvezetője, Sági Géza adták át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Generációs vita a Budai úti játszótérről

Győr - Zavarja a gyerekzsivaj az idősek egy részét a Budai út két háztömbje közötti részen, s… Tovább olvasom