Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rendkívüli közgyűlés lesz Győrben

A jobboldali frakció kezdeményezésére rendkívüli közgyűlést tart a győri közgyűlés a Jancsó Péter és a városvezetés közötti vita miatt.

Balogh József polgármester ma dönt az időpontról. Rendkívüli közgyűlést kezdeményezett tegnap a győri jobboldali frakció jövő héten csütörtökön délután három órára. Németh Zoltán frakcióveze tő hivatalos kérelmében azt hozza fel indokként, hogy a december 16-i közgyűlés a Rába rt. volt Budai úti telephelyéről szóló előterjesztés tárgya lásakor polgármesteri indítványra Jancsó Pétert, a Rába rt. elnökét, a Graboplast elnök-vezérigazga tóját, a Fészek Klub tagját elítélő határozatot ho zott. Ebben egyebek mellett megengedhetetlen nyomásgyakorlásnak nevezték a cégvezetőnek a Kisalföld december 11-i számában megjelent, vá rost bíráló nyilatkozatát.

„A Fidesz–MDF–MKDSZ frakció a határozat meghozatalakor nem vett részt a szavazáson, mivel nem tartottuk helyénvalónak, hogy a város pol gármestere és Jancsó Péter úr korábban a sajtó ha sábjain kialakult vitáját a közgyűlésre is kiterjes szük. Mivel sajnálatos módon az ominózus hatá rozat megszületett és így a közgyűlés nem tartotta magát távol az ügytől, a demokrácia elveit követve fontosnak tartanánk az érintett – a közgyűlési ha tározatban »elítélt« – személy álláspontjának meg ismerését a témában" – áll a Németh Zoltán által jegyzett dokumentumban.

Az ülés javasolt napi rendi pontja egyébként Győr megyei jogú város önkormányzata és a Rába rt. kapcsolata. A kezdeményezést kilenc jobboldali képviselő, a közgyűlés egynegyede támogatta aláírásával, így az önkormányzat szervezeti és működési szabály zata szerint Balogh József polgármesternek min denképpen össze kell hívni a rendkívüli közgyű lést. A politikus lapunk kérdésére megerősítette, hogy megteszi ezt, de nem biztos, hogy december 30-ra tűzi ki az időpontot.

A döntést ma hozza meg, s olyan dátumot választ, amelyet megen gednek a jogszabályok, s amikor megítélése sze rint leginkább biztosítható a testület határozatké pessége.

Balogh József hozzátette: érdekesnek tartja, hogy Jancsó Péter és a Fidesz összefogott. Figyelemre méltónak találta azt is, hogy az a jobboldali frakció, amely múlt héten még szo- cialista belügynek minősítette a nézeteltérést és nem is vett részt a szavazáson, most ilyen kezde ményezéssel élt. A rendkívüli ülés kétségkívül fordulat az ügy ben, mert Balogh József a vitát tegnap délelőtt már lezártnak tekintette, legalábbis erről tanúsko dik Jancsó Péternek írt levele, amelyet szerkesztő ségünknek is megküldött. „Megkaptam a közgyű lés összehívására vonatkozó kérelmét. Sajnálom, de a vonatkozó indítványát nem áll módomban teljesíteni.

Az ön által kezdeményezett és a sajtó szerveken keresztül megüzent vitát részemről le zártnak tekintem annál is inkább, mivel a közgyű lésben – a nyilvánosan is megtekinthető jegyző könyv tanúsága szerint – a polgármester által be nyújtott javaslatnál semmilyen érdemi vita nem alakult ki. A Fidesz–MKDSZ–MDF frakció tá vollévőnek nyilvánította magát és a szavazáson nem vett részt. A határozatképesség fennállt és így a közgyűlés 22 igen és 2 tartózkodással hagyta jóvá a Jancsó úr által képviselt álláspont elutasítását.

Nagyon sajnálom, hogy az ön által kezdeménye zett vitából sajtó által felkapott polémia lett, amely az idézett közgyűlési határozathoz vezetett. Ha önnek az egész ügyről sajnálatos módon a Rá kosi-éra jutott az eszébe, akkor tájékoztatom, hogy nekem az egész ügyről a Francis Ford Cop pola által rendezett Keresztapa című film asszo- ciálódott" – áll a levélben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr 94 milliót veszített

A strasbourgi bírósághoz fordulna a győri önkormányzat, mert szerinte a Vektor rt. elleni perben a bíróság kárt okozott azzal, hogy nyolc évig húzta az ügyet. A Fővárosi Ítélőtábla ítélete nyomán a város 94 millió forintot köteles fizetni a cégnek. A Fővárosi Ítélőtábla nemrégiben hozott jogerős ítéletet a Vektor Tanácsadó Rt. és a győri önkormányzat közötti perben. Tovább olvasom