Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 23°C Még több cikk.

Rendkívüli események a voksolás közben

Nyúlon egy idős asszony a szavazókörben hunyt el, Rétalapon egy szavazó a választási bizottság két, pártok által delegált tagjával szólalkozott össze; egy állampolgár pedig azért tett panaszt, mert nem szavazhatott a kórházban – rendkívüli események a népszavazáson.

Nyúlon délelőtt 10 óra körül, a szavazás után egy 72 éves asszony a szavazóhelyiségből kifelé menet az előtérben rosszul lett, majd összeesett. A helyi szavazatszámláló bizottság azonnal értesítette a mentőket és a rendőröket; a kiérkező szakemberek megpróbálták újraéleszteni az asszonyt, ami sajnos nem sikerült és már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A bizottság az épületben egy másik bejáratot nyitott az érkező voksolóknak, így a tragikus esemény miatt nem kellett a szavazást felfüggeszteni.

A tragédia helyszíne - Háttérben a halottszállítók. Fotó: Krizsán Csaba

Győrben egy győri választópolgár a szavazóhelyiségbe lépéskor elesett, mentővel kórházba szállították.

Szintén Győrben élt egy asszony kifogással amiatt, hogy a pénteken este kórházba került férje elesik a népszavazástól. A kifogást a területi választási bizottság elutasította, a jogszabály ugyanis kimondja: mozgóurnát írásban kérhetnek a szavazás napján azok a mozgásukban gátolt emberek, akik igazolással rendelkeznek arról, hogy másutt akarnak szavazni, nem a választási névjegyzékben számukra rögzített szavazókörben. Igazolást pénteken 16 óráig lehetett kérni – a férfi ezt nem tette meg.

Rétalapon délután három óra után megjelent a szavazóhelyiségben egy választópolgár, aki a helyi választási bizottság két delegált tagját az alábbi szavakkal illette: „Ti pedig szégyelljétek magatokat, vegyétek tudomásul, hogy az itt lévő tagok nem csalnak, minek jöttetek ide leselkedni?" A bizottság felszólította a választópolgárt, hogy ezt fejezze be, és szavazás után szíveskedjen a helyiséget elhagyni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött a magyar népszavazás Amerikában

A népszavazás kérdéseire az amerikai kontinensen az időeltolódás miatt, már korábban szavazhattak a… Tovább olvasom