Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Rendházból idősotthon

A tervek szerint november végén elfoglalhatják az idősek az új győrújbaráti idősotthont.

Számos győri és Győr környéki egyházi építkezés fűződik Benkovich Ferenc plébános, pápai prelátus nevéhez. A Szentlélek-templom, a győrújbaráti lelkigyakorlatos ház, az Apor-iskola és a Szent Anna Otthon megépítése után most az utóbbi két intézmény bővítését készíti elő. Az idősotthonhoz tavasszal a domonkos rendtől – eredetileg rendházat akartak építeni – és a Magyar Katolikus Szeretetszolgálattól vásárolt az atya által vezetett alapítvány százmillió forintért telket és rajta egy félkész épületet.

– Hála isten azóta sikerült befejeznünk a megkezdett építkezést – mondta el a Kisalföldnek Benkovich Ferenc atya.

– Ezek a munkálatok – köztük egy felvonó, a külső tereprendezés – hetvenmillió forintba kerültek. Meg kell említenem: most írtunk alá egy szerződést a megyei önkormányzattal, amely tízmillió forinttal járult hozzá az építkezéshez. Ennek fejében tizenöt éven át az általuk kijelölt négy személy számára helyet biztosítunk az otthonban. A győrújbaráti épületünk kétfunkciós lesz. Az egyik szárnya negyvenöt személyes átmeneti gondozóhelyként, a másik rész pedig harminckét lakásos otthonként szolgálja az ország minden részéből hozzánk érkező idős lakóink kényelmét – nyilatkozta érdeklődésünkre Benkovich Ferenc, majd megjegyezte: most már az engedélyezések, a használatbavétel előkészítése van hátra és reménye szerint novemberben át tudják adni a Szent Anna Otthon – ahogy ő fogalmazott – „új telepét". Ez azért is sürgős lenne, hiszen az átmeneti gondozóhely kétszere

– Sokszor hallottam: az első építkezés óta „irigykednek" rám, hogy nemcsak terveim vannak, hanem megvalósításukhoz pénzt is tudok előteremteni. A jó Isten mindenkinek más talentumot adott, nekem már gyerekkoromban meg kellett tanulnom, hogy nemcsak ábrándozni, hanem tenni is kell azért, ha valamit el akarok érni. A templomépítéstől kezdve mindig, a mai napig együtt dolgozom az emberekkel. Minden fillért, még a legapróbbakat is összeraktuk, így ment az alapítványunk, az egyházközség valamire. Mindig voltak és remélem, lesznek is olyan jótevők, itthon és külföldön is, akik ha látják, hogy jó helyre kerül az általuk jó szívvel adott támogatás, akkor nem csak egy alkalommal segítenek. Szoktam mondani: lehetőséget és alkalmat kell adni másoknak is. Nem szabad semmit sem kisajátítanunk, még a jótékonykodást sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új köztéri szobor Pannonhalmán

Emlékművet állítanak a Magyar Holocaust 60. évfordulóján, a pannonhalmi és a környékbeli zsidó… Tovább olvasom