Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Rendezték a színház korábbi hiányát

Győr - A győri közgyűlés egyhangúlag adott több mint százmillió forintot a színháznak tavalyi hiánya eltüntetésére csütörtökön.

A Korcsmáros-éra nyoma

A győri közgyűlés csütörtöki ülésén idén sokadszor került napirendre a Győri Nemzeti Színház. A mostani, Borkai Zsolt polgármester által jegyzett előterjesztés ezúttal 112 millió 905 ezer forintos pótelőirányzat biztosításáról szólt, amelyet a testület egyhangúlag megszavazott. Ez az összeg még Korcsmáros György színidirektorságához kötődik. Ismeretes, a testület az év elején többek között azért sújtotta elbocsátással az igazgatót, mert majd 120 millió forintos mínuszt hozott össze 2006-ban. A képviselők most ezt az összeget pótolták.

Múzsák Klubja alakult

Ottófi Rudolf alpolgármester elöljáróban felolvasta azt a szándéknyilatkozatot, amelyet Bana József, a városi levéltár, Perger Gyula, a Xántus-múzeum, N. Mészáros Júlia, a városi művészeti múzeum, Baross Gábor, a Győri Filharmonikus Zenekar igazgatója, Villányi László, a Műhely folyóirat felelős szerkesztője, Hartyándi Jenő, a Mediawave Alapítvány vezetője, Kurcsis László grafikusművész és Pió Márta újságíró jegyzett. Eszerint az aláírók Múzsák Klubja néven összefognak azért, hogy a színház ismét a szellemi élet központja legyen Győrött. Egyebek mellett azt szeretnék elérni, hogy a Győri Nemzeti a társművészetek agorájává váljon. A közgyűlés tagjai egyhangúlag csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Frakciót alakított az MDF

Szabó József MDF-es és Schmidt Péter független képviselő megalakította a Magyar Demokrata Fórum győri közgyűlési frakcióját – ezt a két politikus jelentette be sajtótájékoztatón tegnap délután. A frakció vezetője Szabó József. Schmidt Péter elmondta: a pártba nem lép be, függetlenként tevékenykedik. Szabó József a lépés magyarázataként megjegyezte, hogy aki egyedül van a képviselő-testületben, arra nagy teher hárul. Úgy fogalmazott, már frakcióban dolgozva továbbra is szeretnének progresszív, pozitív hangot megütni. Hozzátette: igyekeznek a nagy, stratégiai kérdések mellett nagyobb figyelmet fordítani a mindennapi, kisebb ügyekre. Ennek szellemében tanácsadást kívánnak nyújtani a vállalkozásoknak és a lakosságnak a villamosenergia-piac liberalizációjának gyakorlati kérdéseiről.

(A közgyűlés további döntéseiről szombaton számolunk be.)

Hancz Gábor

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz–KDNP értékelés: Sok volt a csontváz

Győr - Vérlázító, előnytelen szerződésekről is beszéltek a győri közgyűlés… Tovább olvasom