Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 33°C Még több cikk.

Rendeződik a vízelvezetés

Európai uniós források segítségével kezdődik meg csaknem 69 millió forintból Kisbajcson a belterületi vízrendezés. A projekt a teljes 170–180 milliós beruházás első ütemeként valósul meg.
Korábban elkészíttetett vízrendezési tervek és engedélyek birtokában, egy sikeres pályázat után került aláírás arra a támogatási szerződésre, amely alapján 58,6 millió forint támogatásban részesül Kisbajcs önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programból a belterületi vízrendezés első ütemének megvalósítására.

A projekt nyitórendezvényét pénteken tartották. A település polgármestere, Kamocsai Sándor lapunknak elmondta: a képviselő-testület 2008-ban döntött a csapadékvíz-elvezetési rendszer kiépítéséről. Azonban ez 170–180 millió forintba kerülne Kisbajcs és Szőgye településrész egészére. Ezért három ütemben tervezik megvalósítani a beruházást.

A szükséges pénz előteremtésére – a vízbázis és a természet védelme érdekében – az önkormányzat pályázatot adott be, s a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács úgy döntött, támogatja a projektet. Az önkormányzat több mint 10 millió forint önrészt vállalt. A most induló ütemben a Kossuth Lajos utca, a Győri út és az Arany János utca egy-egy szakaszának vízelvezetése, illetve Szőgye teljes belterületi vízrendezése történik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Célkeresztben a kamionok, a közlekedési bűnözés

A vezetési és pihenőidőre, a járművek súlyára, a veszélyes anyagok szállítására vonatkozó szabályok… Tovább olvasom