Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Rendelet írja elő a metszést

Abda - Kevesen gondolnak arra, hogy megmetsszék az elektromos vezetékekhez közeli fákat. Pedig akár életek is múlhatnak ezen és sokszor a túl magasra nőtt ágak az okozói számos üzemzavarnak, áramkimaradásnak.

Rendelet írja elő a telektulajdonosoknak ezt a kötelezettségét, de a fő szempont a biztonság. Azt is jogszabály határozza meg, a vezetékektől milyen távolságra szabad fákat ültetni, azoktól milyen távolságra nőhetnek ágak. A vezetékek mellé belógó ágak már közepes szélben is üzemzavart okozhatnak – fogalmazta meg a problémát Szabó Zsolt polgármester, melynek hatékony megoldása érdekében a faluban villamos szakember segítségével utcánként felmérik a helyzetet. Ha szükséges, a problémás fákról fényképeket is készítenek. Majd egyeztetve a tulajdonosokkal, meghatározzák, mely fák esetében mi szükséges: gallyazás vagy kivágás. Ezután az önkormányzat szakaszosan, utcánként megrendeli az áramtalanítást, viselve annak költségeit.

A tulajdonosoknak pedig ez idő alatt kellene gondoskodniuk a szükséges munkák elvégzéséről, elvégeztetéséről saját költségükön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Balatonig gyalogoltak

A győri Révai Miklós Gimnázium minden évben Balatonakalin tartja a gólyatáborát. Ide gyalogolt le… Tovább olvasom