Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Rendbe teszik a falu rendelőjét

Börcs - Váratlan technikai problémák miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlik a rendelő felújítása Börcsön, így átmenetileg Abdára kell átjárniuk a betegeknek, de remélhetőleg hamarosan kárpótolják őket ezért a megszépülő vizsgáló- és váróhelyiségek.
Tizenegymillió forintos beruházással teszi rendbe Börcs az orvosi rendelő önkormányzati tulajdonban lévő épületét. A felújítás munkálatait szakaszosan végzik, azok már tavaly elkezdődtek, de bizonyos részei áthúzódtak az idei évre és hamarosan befejeződnek.

Tavaly nyáron a rendelőnél parkolóhelyeket alakítottak ki és közlekedőfelületeket, járdákat. Ez csak anyagköltséget jelentett, mert az önkormányzat saját dolgozói, közcélú munkások végezték el a feladatot, főként térköveket raktak le. Azért is hasznos, hogy ezek a részek elkészültek, mert a rendelő mellett szolgáltatási pontok, posta, takarékszövetkezet található. Tavaly ősszel pedig új tetőszerkezetet kapott az épület és arra új cserepeket raktak. Azóta a külső és a belső nyílászárókat – ablakokat, ajtókat – cserélték ki; jelenleg a burkolatcsere folyik a belső részeken és a fűtéskorszerűsítés. Összesen tizenegymillió forintba kerül a felújítás, amihez öt és fél millió forint támogatást nyert pályázati úton a falu, így tavaly hárommillió forintot, idén nyolcmilliót fordít a rendelő épületére.

Álmennyezetet szereltek, műpadlót és járólapokat raktak le nemrégiben a rendelőben, kifestették a váró- és a vizsgálóhelyiségeket. Tetszetős összhatást értek el azzal, hogy a fehér mellett a piros és a narancssárga szín is megjelenik a dekorációban.

A munkálatok miatt azonban átmenetileg Abdára kellett, kell átjárniuk az ellátottaknak, csak ott tudta, tudja őket orvos fogadni. Ráadásul előre nem látható technikai okok miatt a tervezettnél hosszabb ideig tartott, tart – összesen több mint két hétig – a szükséges feladatok elvégzése, ez pedig kellemetlenségeket okoz a betegeknek. Rácz Róbert polgármester – aki a beruházásról tájékoztatta lapunkat – azonban reméli, hogy mindezt megértik a helybeliek, és hamarosan már a megszépült rendelőt használhatják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Széchenyis lett az elnök

Győr - Dr. Kóczy T. Lászlót, a Széchenyi-egyetem tanárát nemrég tagjává választotta a Nemzetközi… Tovább olvasom