Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Rendbe teszik a Cuha utca környékét

Győr - Megújul Győrben a Cuha utca és a Nagy Imre út közötti park, a munkákat a héten kezdi meg a város szépítéséért felelős társaság. Az ablakokat takaró fákat s az elburjánzott bokrokat, sarjhajtásokat megritkítják, a füves területen kitaposott utat lekövezik.
Nagy munkába kezd a Cuha utca 1-től a 21-es számú lépcsőházig tartó parkban a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. (Komszol) a héten. A társaság szóvivője, Nagy Csaba tájékoztatása szerint a terület megújul, rendezett lesz.

– A házak mellett korábban kialakított parkban elburjánzott növényzet ritkító metszése adja a legtöbb, leglátványosabb feladatot.

A ház tövénél lévő különböző sarjhatások – bodza, akác – kivágásával kezdik a munkát a kollégák, s a Nagy Imre út felé haladnak.

A park eredeti szerepe – hogy felfogja a forgalmas út zaj- és porterhelését – úgy marad meg, hogy az útszélhez közeli növényeket kevésbé metszik meg – magyarázta Nagy Csaba.

Beljebb, főként a házak mellett, erősebb ritkító metszést végeznek a Komszol szakemberei, a jelenleg vadon hajtó növényeket bokor formájúvá alakítják. A harmadik emeletig felfutó borostyánt letisztítják a falakról. Azokat a fákat is visszametszik, amelyek már az ablakokat takarják, elfogva a fényt a lakásoktól.

– A korábban kialakított felkövezett parkrészt, amit nem használnak az ott lakók, átalakítják. A padok egy része a játszótéri területre kerül – folytatta Nagy Csaba –, s az ott lévő mosott kavics járólapokat is felszedik munkatársaink. Csak egy keskeny csíkot hagynak meg útként az ott hagyott padokhoz. A többi azt az utat borítja majd, amit az emberek a füves részen közlekedve kitapostak. Ugyanis ott
hiába füvesít társaságunk folyamatosan, kigyúrják az emberek, levágva a kanyart.

A játszótéri rész is megújul, a szóvivő tájékoztatása szerint a forgalmas Nagy Imre út közelében lévő kosárpalánkot áthelyezik a tér másik részére. A régi játszótér helyén a későbbiekben kialakítanak egy, a kisebb gyermek korosztályt kiszolgáló, korszerű játszóteret. Eltüntetik a lakótelep építése idején lerakott, bújócska célját szolgáló kútgyűrűket is.

– A park rendezése, funkcióváltása a lakók javát szolgálja, a környezet átlátható, könnyen takarítható, így sokkal tisztább lesz – mondta Nagy Csaba.


Tóth Gyula
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3100 gólya kezdi meg a tanulmányait a győri egyetemen

A Széchenyi István Egyetem 2007. szeptemberében induló képzéseire 3136 fő kapott beiratkozási… Tovább olvasom