Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Remekül bevált a játék Győr turizmusáért

Túl van a félidején a „Győr turizmusáért – játék a városért” című két hónapos játék. A megyeszékhely turizmusfejlesztését szolgáló program a szervezők részértékelése szerint ötletbörzének remekül bevált.
Az idegenforgalom, a turistavonzás elősegítése miatt meghirdetett játékos közvélemény-kutatás keretében a július végi kezdés óta több mint ötezer szavazólapot dolgozott fel a Contakter Iroda. „Miért nincs Győrnek kilátója?" – írta például egy külföldi és szintén a határon túlról érkezők hiányolták a sétahajózási lehetőséget, az egyéb vízi szolgáltatásokat. A turisták kérdőívre adott válaszait a szervezők az itt élőkétől elkülönítve dolgozzák fel. Ám a lakosok is számos javaslatot fogalmaztak meg annak kapcsán, hogy mivel lehetne a város idegenforgalmi kínálatát vonzóbbá tenni. Véleményük azt is megmutatja, ők maguk mire vágynak. Elsősorban több gyermekprogramra, több fesztiválra, szebb városképre, a sétálóutcán nagyobb életre. A válaszadók szerint vidámparkja is lehetne Győrnek és több diákszállója.

Az ötletbörze mellett a játék szavazásra is alkalmat ad, a voksok alapján Győr ősszel díjazza idei legjobb idegenforgalmi szolgáltatóját. Már 124 szolgáltató kapott szavazatot. Az első helyeken továbbra is a Rába Hotel, a Bridge Disco, a Tourinform-iroda, a Bacardi diszkó és a Plaza, a Cinema City áll. Az első tíz helyen lévő mezőny állandósulni látszik, ám hétről hétre egyre több szavazólap érkezik a Contakter Irodához. Ez azt mutatja, hogy sokaknak tetszik a játék, de a szervezők értékeléséhez az is hozzátartozik, hogy a visszajelzések szerint a szolgáltatók több díjat, több kategóriát igényelnének.

Bővebb információ a 96/311-677-es telefonszámon kérhető. Szavazószelvény a Kisalföldben legközelebb szeptember 10-én jelenik meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egészségőrök, gyermekfelügyelők

Országosan is példaértékű az a képzési program, aminek eredményeként húsz győri és Győr környéki… Tovább olvasom