Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

Rémálom a bezi család élete: 13 éves fiuk súlyos beteg, a szülők nélkülöznek

A 13 éves bezi Gitt Vilmos tavaly nyáron még életvidám, eleven fiú volt – ma ágyhoz kötve él, mozgásra képtelen. Gyógyíthatatlan, feltehetőleg genetikai alapú betegség – előrehaladott stádiumú agy- és izomsorvadás – kényszerítette állandó fekvésre.

Megtört édesanyja nem felejti el január 12-ét, amikor az MRI-vizsgálat kimutatta a súlyos kórt.

˝Vili egészséges rossz gyerek volt. Tavaly nyáron azt vettük észre, hogy nem akarja elfogadni az ételt˝ – kezdte édesanyja.

˝Vilmos fiam állapota novembertől súlyosbodott. Először nem tudta tartani vizeletét és székletét, majd egyre nehezebben beszélt, alig bírt lábra állni˝ – idézi fel a rémálomszerű történéseket Gitt Lászlóné.

A nyolc hónapja még 35 kilós kamasz áprilisra 19 kilóra fogyott, és kis híján meghalt egy fertőzésben. Ezekben a napokban ismét a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház gyermek intenzív osztályán fekszik, ahová múlt pénteken vitték be hörghuruttal. Ottjártunkkor zihálva vette a levegőt, noha édesanyja szerint most egy fokkal jobban van, mint az elmúlt napokban.

Gitt Lászlóné naponta órákat tölt súlyos beteg fiával, akit most a Petz-kórházban ápolnak. Fotó: H. B. E.
Gitt Lászlóné naponta órákat tölt súlyos beteg fiával, akit most a Petz-kórházban ápolnak. Fotó: H. B. E.

˝Vili ma már szinte nem tud kommunikálni. Engem azért megismer. A nővérek szerint ha elmegyek, akkor nyöszörög, sír˝ – mondja az édesanya, és elsírja magát.

Van úgy, hogy én nem eszem, van, hogy a férjem. Nem akarjuk, hogy a gyerekeinknek ne jusson.
Gitt Lászlóné édesanya
A csapás a jómódú családokat is megviselné, Gitték viszont nagyon nehéz anyagi helyzetben vannak. A szívritmuszavarral küszködő anya mindössze szociális járadékot kap, míg az apa biztos állását adta fel az ápolási díjért, hogy segíteni tudjon feleségének, aki béna, pelenkázásra szoruló fiát egyedül aligha tudná emelgetni. A kevés pénzből nemigen jönnek ki a hónap végéig, s már a közüzemi szolgáltatóknak is tartoznak.
Ráadásul nemcsak magukat kell eltartani, hanem 16 éves, asztmás László fiukat és 19 éves, féléves gyermekével anyuka Vivien lányukat is.

A bezi család ráadásul újabb kiadás előtt áll. Ha Vili felépül a hörghurutból, gégekanült helyeznek be neki, és steril helyiségben kell elhelyezniük. A kétszobás családi házban ezt csak úgy tudják megoldani, ha a folyosóból választanak le egy kis szobát. Gitt Lászlóné el van keseredve. ˝Van úgy, hogy én nem eszem, van, hogy a férjem. Nem akarjuk, hogy a gyerekeinknek ne jusson.˝

Segítségre várnak

Aki segíteni tud a családnak valamilyen formában, az a 06-20/259-0232-es és a 06-70/260-4581-es telefonszámon léphet velük kapcsolatba.

Olvasóink írták

 • 13. élet 2010. augusztus 22. 11:00
  „Én is őrülök,hogy valakinek 2 állása is van a mai világban!Mikor másnak csak az elutasítás marad!A 19 éves sem kell sehova,meg a 30 se,főleg ha gyereke van!Te szerencsés vagy!”
 • 12. szekek 2010. augusztus 20. 18:57
  „10.

  Jó egészséget kívánok az egész családodnak! Nem óhajtok Veled vitatkozni, de úgy gondolom a gyermek az Isten ajándéka.
  Egyébként örülj neki, hogy 2 állásod is van.”
 • 11. lagitt 2010. augusztus 20. 12:24
  „Tisztelettel üdvözlök mindenkit aki ezt az oldalt és a kisalföld.hu-t olvassa.Gitt lászló vagyok vili édesapja.ezuton szeretném megköszönni ,magam és családom ,naés a kis vilike nevében is mindaszt a sok felajánlást, és a rengeteg élelmiszert ,ruhát amit kaptunk az olvasoktól.De nem feljtem ki azokat sem akik aaz interneten ,és telefonon biztattak bennünket,és együtt érzésuket fejezték ki a családom felé.Talán soha nem fogjuk tudni meghálálni amiket keptunk,de én meg ezerszer is megköszöm mindenkinek aki segített, és a közeljövőben valami formában segíti családom.TISZTA SZÍVBÖL KÖSZÖNÜNK MINDENT.A GITTCSALÁD.”
 • 10. boborjan 2010. augusztus 18. 23:51
  „5. szekek

  Téged nagyon félrevezettek...A gyereket nem isten adja...Egész máshogy fogantatik...A véleményem nem a beteg gyermekre vonatkozott.Nekem is van egy fiam.Arra írtam,hogy a gyermeket aki 19 éves egészséges azt is a család tartja el....Napi 4 órában dolgozhatna.Kis pénz is pénz.Én is 2 munkahelyen dolgozom a nejem is dolgozik hogy megtudjunk normálisan élni és ezért volt a fiam bölcsis majd ovis.”
 • 9. fióka 2010. augusztus 18. 13:58
  „hinni,hinni,hinni a remänyt soha fel nem adni,remäny mindig van”
 • 8. Truder 2010. augusztus 17. 18:25
  „Sajnálatos családi dráma. Senkinek nincs joga ítélkezni a másik ember felett. Aki tud, vagy akar segítsen, itt erről van szó!”
 • 7. csigi95 2010. augusztus 17. 18:18
  „ez tök rossz lehet én is a haverja vagyok de nemlenék a hejében jobulást”
 • 6. Maccii 2010. augusztus 17. 17:49
  „Sajnos a kisfiú nagyon rossz állapotban van. Édesanya minden nap mellette van, már korán reggel utazik győrbe, és egész nap mellette van. Amit tud megtesz a fiúért. De sajnos ő sem tud mindent megtenni,és erről nem ő tehet. Mikor müteni kellett a kisfiút, csak halogatták, mondva ma már nem fér bele az időbe. Nekik igazán szükségük van a segítségre!”
 • 5. szekek 2010. augusztus 17. 14:51
  „Nem ismerem a családot, tehát teljesen pártatlanul írok.A betegség amely a kisfiút megtámadta, gondolom teljesen taccsra vágta őket lelkileg és fizikailag is.Mindenki érezze át a helyzetüket, és ha van lehetősége segítsen a szerencsétlen családon.Most teljesen mindegy, hogy a nagylányukat eltartják gyerekestől avagy sem, itt most a kisfiúról és a szülőkről van szó.Nem is tudom, hogy bírják lelkierővel.Mindenki gondoljon arra, hogy ha velem történne mindez, milyen jól jönne a segítség, persze az anyagi támogatástól nem lesz jobban a kisfiú, de legalább a szülőknek nem kellene még a pénz miatt is aggódni.

  Egyébként a 1. hozzászólóról megvan a véleményem, csak nem írom le.A gyermekeket a Jóisten adja, mindegy, hogy milyen, egy anyának és apának az övé a legszebb és a legjobb, még ha ez valójában nem is így van, bár lehet hogy Ő is jó ember csak nem jött össze neki az élet.(most a 19 éves lányukra gondoltam)

  Remélem a kis Vili meggyógyul, de addig is erőt és kitartást kívánok a szüleinek!”
 • 4. élet 2010. augusztus 17. 14:26
  „Én nem ismerem őket,csak rokonságom él Bezin.Tőlük amit hallok az alapján tudom a véleményemet kifejteni.De itt nem a nagy lányon van a hangsúly,hanem a beteg kisfiún!Ha segíteni akar valaki az írjon csak ide,mert ez az eszmefuttatás ökölbe szorítja a kezem!Ha veletek,a ti családotokban történne ilyen,örülnétek neki,hogy a segítség helyett ilyennel foglalkoznak?Bezzeg annak a családnak jár a segítség még azután is,hogy mik derültek ki róluk!És biztos nem kérnének segítséget ha nem lenne rá szükségük!Én csak kérem az Istent,hogy ne az ilyen kisfiukat szenvedtesse,hanem a vagyonukba belefulladó jól élő embereket,akiknek a segítség nyújtás kimerül a pincérnek adott borravalónál!Sajnálom nagyon őket!A másik szégyen sem a családé hanem ezé a szociális rendszeré,ami fillérekkel szúrja ki a beteg ember és a ápolója szemét!Más meg a mi befizetéseinkből egészségesen éli világát!”
 • 3. Maccii 2010. augusztus 17. 13:58
  „A 19 éves anyuka, a gyermeke apjával él együtt, legalább is igy volt. Kitudja azóta lehet lelépet. Kérdem én miért nem a gyermek apja tartja el a családját, ha már egyszer teherbe ejtette a lányt. 30 évesen dolgozhatna, elláthatná a családját,de évekig ő sem csinált mást mint a italt kerülgette. Büszkén sétálgat a gyermekkel a faluba,lássa mindenki. Ez szép és jó. De akkor támogassa is,és ne a nagy szülőknek kelljen ellátni még őket is. NAgyon sajnálom az anyukát, és föleg a beteg kisfiát. Nagy sok mindent megtesznek a kis Viliért. Kitartást, és nagyon sok erőt kívánok nekik. Reméljük Vili állapota javulni fog.”
 • 2. Elektra971 2010. augusztus 17. 09:22
  „Boborjan! Mielőtt írogatnál ide, egy kicsit gondolkozzál! Te biztosan férfi vagy, akinek régóta van állandó munkahelye. A férfiaknak mindig könnyebb munkát találni, mint egy nőnek. Egy anyuka, akinek pici babája van, nem kell egyetlen munkahelyre sem. Ezt tapasztalatból tudom. Nem hiszem el, hogy ez a kis fiatal anyuka azért szült gyermeket, hogy majd a nagyszülők eltartják. Inkább azt gondolom, hogy a gyermek apukája mikor tudomást szerzett a terhességről, egyszerűen lelépett.Egyébként a kisfiúnak gyors gyógyulást kívánok.A szülőknek pedig sok erőt és kitartást.”
 • 1. boborjan 2010. augusztus 17. 08:51
  „19 éves, féléves gyermekével anyuka Vivien lányukat is. Őt miért kell eltartani????Amikor válllata a gyermekét úgy gondolta majd a szülők?A kisfiúnak jobbulást kívánok.Elsőre megfordult a fejemben hogy küldök támogatást de egy 19 éves egészséges nő még ha van pici gyermeke is menjen és dolgozzon......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös csalók: ötmillió forintot ígérnek 50 ezres telefonkártya feltöltésért

Túl szép, hogy igaz legyen: így foglalható össze az a csalási kísérlet, melyet egyik Olvasónk… Tovább olvasom