Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rektori jó tanácsok a tanévnyitókon

Győr - Az „oskolamester-képzés" 230 évvel ezelőtt, 1778 nyarán kezdődött a megyeszékhelyen. A jogutód intézmény tegnapi tanévnyitója az évfordulóhoz illő ünnepélyességgel zajlott.
Dr. Faragó Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem rektora nyitóbeszédében az integráció óta eltelt 8 esztendőben történt imponáló fejlődést mutatta be. Az Apáczai Csere János-kar idén 4200 hallgatóval büszkélkedhet, közülük 1300 az elsőéves és a nappali tagozaton mindössze 44 tanítójelöltet oktatnak. A kar tevékenysége a megváltozott világhoz alakult át: bevezették a gyógypedagógiai, szociálpedagógiai, rekreációs, andragógiai, turizmus-vendéglátás szakokat. Az intézmény az elmúlt években összesen 3,5 milliárd forint értékben újult meg és a rektor örömmel jelentette be, hogy idén a pályázaton elnyert 14 milliárdon kívül további 5,5 milliárddal számolhatnak.

Az Apáczai Csere János-kar idén 4200 hallgatóval büszkélkedhet, közülük 1300 az elsőéves. Nappali tagozaton csak 44 tanítójelöltet oktatnak. Fotó: Krizsán Csaba
Az Apáczai Csere János-kar idén 4200 hallgatóval büszkélkedhet, közülük 1300 az elsőéves. Nappali tagozaton csak 44 tanítójelöltet oktatnak. Fotó: Krizsán Csaba

Cseh Sándor dékán, folytatva Faragó Sándor gondolatmenetét, köszöntőjében feltette a kérdést: most, hogy már csak 44 nappali tagozatos diák tanul tanítónak, néhány évtized múltán vajon lesz-e elegendő jó „napszámosa" a nemzetnek? Dr. Cseh Sándor ezt követően Albert Sándornak, a révkomáromi Selye János Egyetem rektorának tiszteletbeli doktori címet nyújtott át. Az ünnepség a köztársasági ösztöndíjak, illetve az arany, gyémánt, vas, rubin és gránit oklevelek átadásával folytatódott. Az évnyitó elnökségében a társkarok vezetői mellett idén dr. Pápai Lajos megyés püspök, Borkai Zsolt polgármester, Firtl Mátyás, a megyei közgyűlés alelnöke, illetve a Széchenyi-egyetem vezetői – dr. Szekeres Tamás rektor és dr. Kóczy T. László dékán – is helyet foglaltak. 

Olvasóink írták

  • 1. sziszifusz 2008. szeptember 09. 15:12
    „Ennyi - közte még nem evilági kapcsolattal is - elme együtt és nem vették észre:
    valami nem stimmel - integrációs nyolc évnyi imponáló fejlődés és 44 tanító hallgató, ami meg katasztrófának minősíttettetett.
    Vagy a kormányzás hülye/hogy megengedi az imponálást ennyi gyereknél / vagy az intézményvezetés/hogy arra herdálta a pénzt amire meg nincs szükség!?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2008/2009: Új létesítmények és kezdődő beruházások

Győr - A felelős döntések jelentőségére hívta fel dr. Szekeres Tamás rektor a gólyák figyelmét a… Tovább olvasom