Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Rekordszámú résztvevő a Kisfaludy Napokon

Győr-Moson-Sopron - Örvendetesen nagy számú jelentkezővel Győrött megkezdődött a Kisfaludy Napok ezúttal négy napos rendezvénysorozata. A Bartók Béla Megyei Művelődési Központ idénre gazdag eseménynaptárt készített a településektől kapott információk alapján.

Nem csökken, sőt, fokozódik a nagy hagyományú Kisfaludy Napok iránti érdeklődés. A megye középiskolásainak művészeti fesztiválja csütörtökön kezdődött, és vasárnap délután az eredményhirdetéssel ér véget. Az eseménysorozatról csütörtökön Győrött a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke és Tóthné Hajmási Izabella, az intézmény igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Részletes program >>

Elhangzott egyebek között, hogy a megyei önkormányzat a rendezvény fontosságát látva évről évre komoly támogatással járul hozzá a megrendezéshez, az idén 800 ezer forintot biztosított erre a célra.
Az elmúlt években 1000-1200 diák és pedagógus vett részt a művészeti és tudományos rendezvényen. Az idén örvendetesen sokan, a megye 50 középiskolájából 1383-an jelentkeztek diákok a megmérettetésre, összesen 11 kategóriában. Ez is az oka, hogy már nem három, hanem négy napig tart a vetélkedés. Csütörtökön a diákszínpadok mérték össze produkcióikat, péntek délelőtt a néptánc, népzene, délután a diákírók, diákköltők, vers, próza, műelemzés, műfordítás kategória, a pop-rock, jazz, táncdal, mai dal következik, a nap végén fesztiváltalálkozóval.

Galéria! Fotó: H. Baranyai Edina


Szombaton és vasárnap számos kategóriában lesz verseny, és képzőművészeti, fotókiállítás is nyílik (március 27-ig megtekinthető). Az eredményhirdetés és díjátadás a BBMMK-ban vasárnap 14 órától lesz, gálaműsor keretében.

A csütörtöki sajtótájékoztatón bemutatták a BBMMK 2009. évi rendezvényeit tartalmazó, igényes kivitelű programfüzetet. Elkészült a megyei eseménynaptár is, amelyben az intézmény munkatársai a településektől kapott információkat összegezték, rendezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gondozott volt az áldozat - Gázolás az M1-esen

Halálra gázolták a táplánypusztai mentálhigiénés otthon egyik gondozottját csütörtökön hajnalban az M1-es autópálya banai lehajtójánál. Az autós megállás nélkül továbbhajtott. Tovább olvasom