Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Rekordokat döntött a jókedv Győrben - képgaléria

Nyolcadik alkalommal is kitett magáért a szervezőcsapat és a város – több mint ezer résztvevő kilenc megyébe viszi magával az idei országos időstalálkozó fergeteges hangulatának hírét.

Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr (EESZI) nemcsak hagyományt, hanem megyehatárokat nem ismerő hírnevet is teremtett 2005-ben. Az országos találkozó máig az aktív időskor értékeire és a generációk közötti kapcsolat fontosságára igyekszik ráirányítani a figyelmet rengeteg vidámsággal és kiváló programkínálattal.

Óriási ovációval jutalmazta a közönség a produkciókat, felvételünkön az oroszlányi idősek klubja. Fotó: H. B. E.
Óriási ovációval jutalmazta a közönség a produkciókat, felvételünkön az oroszlányi idősek klubja. Fotó: H. B. E.

Az első napon az idősklubok tagjait várták, szerdára a bentlakásos intézmények lakói kaptak meghívást, míg a mai nap rendezvényei a fogyatékkal élőknek szólnak. Végig párhuzamosan futottak, futnak az események, a vendégek bárhová léptek az egyetemi csarnokban és környékén, jobbnál jobb programokkal találkozhattak.

Fotó: H. B. E
A színpadon egymást váltották a résztvevőkből, illetve fiatalokból álló énekes-, tánccsoportok és más produkciók, aki pedig elfáradt a szüntelen tapsolásban, vásárt, kiállításokat és bemutatókat láthatott. Egészségügyi szűrés és tanácsadás is várta az időseket, összesen húszféle.

Az ellátórendszerben dolgozók eközben szakmai előadásokon vehettek részt, megvitathatták a módszereket és a szociálpolitika aktuális kérdéseit, tudnivalóit.

Ráczné Németh Teodóra, az EESZI igazgatóhelyettese örömmel számolt be arról, hogy az évről évre magasabb létszám újabb rekorddal dőlt meg, a regisztrációs listán az ezredik sor is betelt. A sikert előre lehetett sejteni, nem véletlen, hogy a résztvevők és a szervezők vágya már az ünnepélyes megnyitón megfogalmazódott: "Veletek jövőre ugyanitt!"

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizet a Dunába: Perben vagy peren kívül?

A Kisalföld által indított országos népi kezdeményezés hatvannapos időtartama alatt, amit az… Tovább olvasom