Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Rekordidő, 20 perc alatt ért véget a 2014-es közmeghallgatás Győrben

A péntek 14 órás kezdés megtette a hatását: 2 felszólaló, 20 perc, Győrben minden a legnagyobb rendben. Érdekesség: Szabadfi Árpád egykori főrendőr is feltűnt a díszteremben, de nem szólalt fel.

14.20

Nos, rekordidő alatt, nem egészen 20 perc alatt véget ért a közmeghallgatás - összesen két felszólaló volt. Úgy tűnik, a péntek délután 14 órás időpont megtette a hatását.

Ha valaki még olvasgatni akar, ajánljuk figyelmébe délelőtti tudósításunkat a decemberi közgyűlésről. Az azért hosszabb volt.

14.11 - Mikor lesznek éjszakai bagolybuszok Győrben?


Egy fiatalember az éjszakai buszokról beszél, szerinte remek lehetőség lenne a szórakozó fiataloknak, ha hétvégén ezeket használhatnák.

A bagolybuszokról évek óta többször írtunk: egyelőre egy őszi tesztüzemnél megállt a történet hosszú ideje, s buszrajongók attrakciójává silányultak az éjszakai járatok Győrben.

Borkai Zsolt azért válaszában mondott "bíztatót" is: ha a környező települések vezetői támogatják az ötletet, Győr is megpróbál erre pénzt találni a költségvetésben.

Tekintettel, hogy a környező, komoly iparűzési bevételek nélkül gazdálkodó településeknek erre aligha lesz lehetőségük, sok esély nem mutatkozik a megvalósítására.

Egyébként a fiatalember elég félreérthetően beszélt: a bagolybuszok nem a Győr környéki fiataloknak lennének jók, hanem a helyieknek.

14.09 - Nagybácsai szappanopera az önkormányzat parányi földjeiről

Kemény, bíráló hang az első: egy férfi arról beszél, hogy Nagybácsán mintha megállt volna az idő, s sok a földút. Ez még a finomabb része volt, a durvább, hogy egy nagybácsai földterület kapcsán hűtlen kezeléssel vádolta meg a győri állatkert vezetőjét, Andréka Györgyöt.

Az állatkert igazgatója visszautasította a vádakat, s elmondása szerint a háttérben személyes sérelmek állnak, jelesül korábban a felszólaló férfi művelte a szóban forgó földeket.

A parázs témához Borkai Zsolt polgármester annyit tett hozzá: nem szeretné, ha a jövőben a felszólaló férfi művelné ezeket az önkormányzati földeket.

A kisalfold.hu információ szerint a konfliktus hátterében az áll, hogy az EYOF rendezvény miatt kivágott fákat pótolni kell, s ezt az önkormányzat saját, amúgy meglehetősen parányi földjein szeretné megtenni. Ezért a korábban bérbe adott földeket visszavitte a nagybácsai férfitól, sőt, több milliós kártérítést is fizetett neki.

Úgy tűnik, ez sem volt elég.  

14.01

Az évenként kötelező közmeghallgatás elstartolt Győrben. A képviselőkön és önkormányzati cégvezetőkön kívül túl sok ember nincs a díszteremben.

A legismertebb "civil" arc, Szabadfi Árpád, egykori országos rendőr-főkapitány helyettes, megyei rendőrfőkapitány, a 2006-os tévészékház ostrom egyik kulcsfigurája.

Kíváncsian várjuk, hogy felszólal-e az egykori főrendőr? Erre egyébként maximum három perce van neki is, mint ahogy mindenki másnak is.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt autó ütközött Vámosszabadinál

A 14-es számú főút, 4-es kilométerszelvényében történt a baleset péntek délután. Tovább olvasom