Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Rekordgyorsasággal épül a Városrét

Gőzerővel zajlik a Városrét építése. A győriek csupán két hónapja olvashattak arról, hogy az új városrészben megtartották az elsőként felépülő 81 lakásos Amarillisz Kert bokrétaünnepségét. Azóta újabb épület érte el a legmagasabb pontját. (x)
Csütörtökön már a 60 lakásos Tulipán Ház bokrétaünnepségén vehetnek részt az építők és az építtetők. A győri dunai rakpartról pedig már látszik az U alakú Dália Palota két tornya is.

A Tulipán Ház 5 emeletes épület, harmonikusan illeszkedik Győr városképébe. Az épületben vásárlók zöme olyan gyermekes vagy gyermekeket tervező család, akik életminőségükön szeretnének javítani és a jelenlegi otthonukból költöznek nagyobb méretű lakásukba a decemberben átadásra kerülő Tulipán Házba, ahol már a három szoba nappalis lakások is megtalálhatóak.

A Városréten idén szeptemberben adják át az első épületet az Amarillisz Kertet, melyet folyamatosan követ a Tulipán Ház átadása. Megkezdődött a házak körüli utak építése is, így mire az első épület, a szeptemberi átadású Amarillisz Kert elkészül, az ideköltözőket az épülethez kapcsolódó kész utak és virágos belső kert fogadja majd.

Mindezekkel párhuzamosan lépésről-lépésre folytatódik az építkezés és a tereprendezés. Nem titok, a beruházó Engel Group egyik célja, hogy a Városrét elnevezéshez hűen, az új városrészben minél nagyobb legyen a zöldterületek aránya. A beruházó szeretné megőrizni a dunai táj szépségét, szeretné, hogy minél több lakásból kiváló kilátás legyen a tájra. Éppen ezért a Duna menti, közel 600 ezer négyzetméteres terület 5O százaléka, ligetes elrendezésű zöldterület lesz majd.

(x)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállítás: válasz a szegedi kritikára

A jogos észrevételeket el- és megfogadja, de a tájékozatlanságból fakadó kritikát nem érti a szakmának szóló, győri utazási kiállítások szervezője. Mindez válasz annak a szegedi szakembernek, aki azt állította, Győrnek jó kezekre kellene bíznia a kiállítások szervezését. Tovább olvasom