Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Rekorder alkotó: Diktafont kért a 104. születésnapjára

Győr - Nehezére esik a jegyzetelés, épp ezért gondolatai „feljegyzésére" egy diktafont kért 104. születésnapjára Gallai Rezső, az ország és a régió rekorder alkotója. Rezső bácsi hétfőn az egyik legszebb belvárosi étteremben szelte fel szülinapi tortáját.
Akik ismerik, egy élménnyel bizonyosan gazdagabbak, a 104 éves Gallai Rezső ugyanis kivételes történetek ismerője. Sokan meghajlanak a még ma is nagy életkedvvel tevékenykedő idős vízügyes előtt, aki tavaly számos író-olvasó találkozón mesélt, s dedikálta Embermesék címmel megjelent kötetét.

Rezső bácsi az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény (EESZI) területi gondozószolgálatának munkatársai segítségével önellátó, kedveli a virágokat, a tartalmas rádióműsorokat és a történelmi filmeket.

Szemorvosa, dr. Kéry Klára és férje, Hatvanger Imre is nagy szeretettel köszöntötte Gallai Rezsőt. Fotó: Szük Ödön

A ma 104. évét betöltő Rezső bácsit a Kisalföld olvasói már megismerhették (2006. január 4., 2007. január 10., 27.). A legszebb korú hazai alkotó tavaly meghatottan vette át rekorderdiplomáját és megsúgta, az égiek „kezét" érzi mindabban, hogy a Győri Munkásban, a Dolgozó Magyarságban és számos folyóiratban az 1930–40-es években publikált.

Az élet apró pillanatain órákig gyötrődni képes nyugdíjas író nem pihen: nehezére esik ugyan az írás, ezért is kért egy könnyen kezelhető diktafont, s ezzel megörökítheti gondolatait, emlékeit. Vörös József festő barátja egy szép festménnyel, dr. Kéry Klára és a Kisalföld munkatársa pedig egy ünnepi ebéddel kedveskedett az ünnepeltnek.

Nem kérdeztük tőle a hosszú élet titkát, ugyan minek is kérdeztük volna. Itt az élete, életkedve bizonyságul, hiszen Rezső bácsit az is őszinte örömmel töltötte el, hogy megérte ezt a napot. Pezsgővel koccintottunk, tortát is szegtünk, a születésnapos pedig a kedvünkért felidézte a régi Révfalu, a karmeliták és a harmincas-negyvenes évek íróinak, szerkesztőinek megannyi titkát. Isten éltesse!

Egyedül nem jár el már sehova, de szívesen vette a születésnapi meghívást Győr egyik legszebb belvárosi éttermébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt egy hajléktalan Győrben

Győr - A mentők még élve szállították kórházba, ám egy óra múlva meghalt az a hajléktalan, akire… Tovább olvasom