Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Rekedten is remekelt a nótasztár

Még táncra is perdült a Nótasztár döntőjében Hajnal Nikolett, akkora boldogságot jelentett neki, hogy a tévés tehetségkutató versenyen az elinduló négyszáz nótaénekesből a legjobb tíz közé választották. A vasárnap látható műsorban rekedten is megmutatta tudását.

"A Nótasztár döntőjében" címmel március 3-i számunkban írtunk legutóbb Hajnal Nikolettről. A téti iskola énektanára bekerült a Nóta TV tehetségkutató műsorának döntőjébe, amit vasárnap délután közvetített az adó.

A versenyzőknek párbajozniuk kellett, azaz ketten-ketten egymás után előadtak egy-egy dalt, aztán a zsűri együtt értékelte őket s egyiküket mindjárt ki is ejtette.

Nikolettnek felső légúti megbetegedése miatt a szokásosnál alacsonyabb hangnemben kellett énekelnie, s kicsit "csúszkált" is a hangja, amit ilyen esetekben nem tud az énekes befolyásolni. Azonban ezt a bírálók nem vehették figyelembe, így nem juttatták tovább.

Hajnal Nikolett. A kép a döntőn készült.
Hajnal Nikolett. A kép a döntőn készült.

Biztatták viszont, hogy folytassa pályafutását, dicsérték tehetségét. Azt mondták neki, hogy tíz év múlva is a színpadon szeretnék látni.
Nikolettnek épp ez a terve, szeretne nótaénekesként ismertté válni és hálás a közönség SMS-szavazatokban is megnyilvánuló szeretetéért.

Már azt sikernek tartja, ha látja, hogy egy nótával lelkierőt ad, segít az embereknek. Örül, ha diákjait, akik megnézték a tévében, tanulásra ösztönözte azzal, hogy láthatták, zenei tanulmányait és az idősebb családtagjaitól átvett hagyományokat hogyan kamatoztatja.

A tévéműsor nyomán már eddig is több felkérést kapott a környékről és az ország távolabbi részeiből és Szlovákiából is. Helyi sztárvendégként léphet fel nyáron több megyénkbeli falunapon és reméli, hogy ezután a Nóta TV-ben is többször lesz látható.

A döntő után a 100 Tagú Cigányzenekar menedzsere is megkereste, valószínűleg velük is együtt dolgozhat. Az pedig már biztos, hogy legközelebb április 1-jén Győrszentivánon lesz hallható.

Együtt lép fel Sánta Ferenc Kossuth-díjas prímással és Bokor János énekessel, aki zsűrizte a Nótasztárban. Szülőhelyén, Téten pedig a Hajnalcsillag Dalkört vezeti az énektanár és évente nótaestet, dalostalálkozót szervez.

Úgy véli, fiatalként sokat tehet a műfaj népszerűsítéséért, amit nemzeti kincsünknek tekint.

(A Nótasztárt Koltai László nyerte meg, a második Gáti Pál, a harmadik Nádasdi László lett.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fizetés – még hátrányban vannak a nők

Átlagosan 16,4 százalékkal kevesebb fizetést kapnak a nők, mint a férfiak az Európai Unióban. A nemek közti bérszakadék Magyarországon is ismert probléma, ám változtatni nehéz ezen. Tovább olvasom