Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Rejtvényfejtésben versenyeztek

A rejtvényfejtés hasznos a gyerekek szókincsének, logikájának fejlesztésében.

A győri Tulipános Általános Iskolában nagy hagyományai vannak a rejtvényfejtésnek, amit motivációként használnak összefoglaláskor tanórákon, gyakorló órákon. A napokban 9. alkalommal rendezte meg az intézmény „Heuréka" elnevezésű rejtvényfejtő versenyét.

Diákjainak 15 éve szervez logika szakkört a győri Tulipános Általános Iskola, a különórákon a tanulók logikus gondolkodását fejlesztik játékos formában. Megismertetik őket a hagyományos rejtvényekkel, logikai feladványokkal. A rejtvények elősegítik a problémamegoldó képesség fejlesztését s egyben sikerélményt is nyújthatnak tanítványoknak.

Kezdetben iskolai versenyként indult a tanulók logikájának felmérése, de a versengés olyan nagy sikert aratott a diákság körében, hogy más iskolák bevonásával kistérségi versennyé nőtte ki magát. Ez évben 9. alkalommal rendezte meg az iskola a rejtvényfejtő elmék összecsapását.

A verseny zsűrijében ott volt Sárdi Tibor, a megyei IQ-bajnokság győztese, a Kisalföldben megjelenő sudokurejtvények készítője, valamint a Füles rejtvényújság főszerkesztője, dr. Erős Zoltán.

– Minden évben részt veszek az iskola rejtvényfejtő versenyén, csak tavaly hagytam ki az olaszországi bajnokság miatt. Nincs tudomásom arról, hogy az országban más iskola is rendezne ilyen versenyt, pedig hasznos a gyerekek szókincsének, logikájának fejlesztésében – nyilatkozta lapunknak Erős Zoltán.

Az idei versenyt a Gárdonyi Géza Általános Iskola csapata nyerte, második helyezett a Barbacsi Általános Iskola, harmadik a győri Fekete István Általános Iskola. A Tulipános Általános Iskola csapata különdíjas lett.

Tóth Gyula

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apró madarászok gyűrűztek

A Dunántúlon egyedülálló környezet- és természetvédelmi program szerint oktatják-nevelik az apróságokat a Gyirmóti Általános Művelődési Központ óvodájában. A kezdetben házi programként, az intézmény udvarán megrendezett tavaszi madárgyűrűzés az évek során népszerű, megyei érdeklődéssel kísért eseménnyé nőtte ki magát. Az idei három nap alatt közel ezer gyerek érkezett Gyirmótra. Tovább olvasom