Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Rejtvény és természet a vetélkedőn

Győr - A Heuréka rejtvényfejtő versenyt tizedik, az Erdei Manók természetismereti vetélkedőt harmadik alkalommal rendezte meg a győri Tulipános Általános Iskola a napokban. A győri iskolák vetélkedőjének indult versenyek mára régiós vetélkedőkké nőtték ki magukat.
A győri Tulipános Általános Iskola tizedik alkalommal rendezte meg Heuréka rejtvényfejtő versenyét a napokban. A logikai készséget és memóriát egyaránt fejlesztő vetélkedőn egyre több iskola szerepelteti tanulóit, míg tavaly 15, idén már 18 csapat indult.

A rejtvényfejtő verseny megrendezésének ötlete Ferenczi Józsefnétől, az iskola igazgatóhelyettesétől származik, s minden évben meghívja Sárdi Tibort, az IQ-bajnokság győztesét, a Kisalföldben megjelenő sudoku rejtvények készítőjét. Idén ő volt a zsűri elnöke.

A legtöbb rejtvény a születésnap miatt a 10-essel kapcsolatos volt.

A Tulipános Általános Iskola csapata különdíjat érdemelt, valamint Sárdi Tibor elismerését. Fotó: Tóth Gyula
A Tulipános Általános Iskola csapata különdíjat érdemelt, valamint Sárdi Tibor elismerését. Fotó: Tóth Gyula

– A hagyományos rejtvények mellett igyekszünk többféle, kevésbé ismert feladványokkal is megismertetni a tanulókat. A rejtvények elősegítik a problémamegoldó képesség fejlesztését és a szabadidő hasznos eltöltésének egyik igen kedvelt formája – mondta Ferenczi Józsefné.

A Heuréka eredménye: 1. Gárdonyi Géza Általános Iskola, Bors Alexandra, Szilasi András, Vass Dorina, Villányi Fábián, 2. Fekete István Általános Iskola, Mojzer Dániel, Szalai Attila, Fülöp Dorina, Horváth Bianka, 3. Zrínyi Ilona Általános Iskola, Abda, Magyar Szimonetta, Szabó Cintia, Berkes Katalin, Kuti Erika. A Tulipános Általános Iskola csapata – Fodor Dániel, Ferencz Kristóf, Kovács Éva, Nyeste Nikolett – nagyon jó eredményével különdíjat érdemelt ki.

Az Erdei Manók természetismereti vetélkedőt harmadik alkalommal rendezte meg az iskola 4. osztályos tanulók számára.

– Eddig az egészséges táplálkozás, életmód, a víz témakörét dolgoztuk fel. Az idei tanévben az erdő élővilágával ismerkedhettek a tanulók játékos feladatokon keresztül. Reméljük, minden évben népszerűbbé válik színvonalas vetélkedőnk – mondta el Csonka Mária, a verseny kitalálója.

A versenyen 14 csapat vett részt, első lett a Kodály Zoltán Általános iskola, 2. a Gárdonyi Géza Általános Iskola, 3. a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola csapata. A szervezők nevezési díjat nem szednek, a megye közoktatási közalapítványa által kiírt pályázatok támogatásával szervezik versenyeiket.

Olvasóink írták

  • 1. nagyrichardne 2010. július 30. 14:25
    „a kislányom NagyDorka is nyert 1 versenyt nyelvtanból”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrben nincs nyuszistop

Felröppent a hír, hogy idén nem fogadja be az állatkert a megunt húsvéti nyulakat. A hír igaz, csak… Tovább olvasom