Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Régiónk várja a jogászokat

A negyedik, 1998-ban indult győri jogászévfolyam 68 végzősét szombaton az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dísztermében ünnepélyes külsőségek között avatták jogi doktorrá.
Jogászképzés: Felemelő pillanatkép a doktorrá avatás szertartásáról.

„ Summa cum laude"

Öt évvel ezelőtt 135 fiatal kezdte meg tanulmányait, s most az évfolyam ötvenöt százaléka jutott el a diplomáig. A végzősök közül 15 fő summa cum laude, 39 cum laude, 14 rite minősítéssel védte meg diplomáját. A rangos „summa cum laude" a mosonmagyaróvári Dajka Zsuzsanna, a soproni Horváth Barbara, a répcelaki Humpok Andrea, a pápai Kiss Gábor Szabolcs, a márkói Kovács Edit, a komáromi Musitz Gábor, a körmendi Németh Kinga, a győri Pálffy Balázs, a szintén győri Pető Zsófia, a székesfehérvári Pintér Adrienn, a kunszigeti Stoller Katalin, a mezőörsi Szabó Eszter, a veszprémi Szűts Katalin, a székesfehérvári Varga Katalin és a mosonmagyaróvári Vitinger Mónika diplomáján szerepel.

Győri visszatérés

1995-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem programkihelyezéseként tért vissza Győre a jogászképzés. Az oktatás újbóli meghonosítása az egykori Széchenyi István Főiskola bázisán, az Universitas – Győr Alapítvány sokrétű támogatásával valósult meg. A 2001-ig felvett hallgatók a nagy képzési tradícióval rendelkező fővárosi egyetem tantervei, képzési követelményei szerint végzik tanulmányaikat Győrben, s ELTE-s diplomát kapnak. 2002 őszétől a Széchenyi István Egyetem saját jogú képzése lett a jogász szak. Az első széchenyis jogidoktor-avatás 2007-ben lesz.

Nincsenek feszítő gondok

A friss jogi doktorok pályázattal a bíróságokon, az ügyészségeken, az ügyvédi irodáknál, az államigazgatásban és a térség cégeinél helyezkednek el. Más hazai térségekkel összehasonlítva Nyugat- és Felső-Dunántúlon nincsenek a más térségekre jellemző elhelyezkedési problémák. Ez főként a mind több jogi munkahelyet kínáló önkormányzatok, az erős gazdasági háttér szakemberigényével függhet össze. „Mivel Győrben csak 130 fő körüli évfolyamokon folyik a jogászképzés, nincsenek olyan feszítő elhelyezkedési gondok, mint az 500–800 fős évfolyamokat indító más egyetemi központokban" – fogalmazza meg dr. Szalay Gyula, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elégedett győriek, népszerű polgármester

Egy felmérés szerint a győriek többsége sokkal elégedettebb városa, mint az ország helyzetével.… Tovább olvasom