Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Régi helyén marad a Rába-nyugdíjasklub

Három évre megoldódott a Rába nyugdíjasklubjának sorsa. Az idősek továbbra is a győri, Liszt Ferenc utcai helyiségekben tarthatják találkozóikat. A cég a klubot anyagilag támogatja, de a működtetést ezentúl az idősekre bízza.
A Rába nyugdíjasai, akik a cég által működtetett klubban töltik napjaik nagy részét, attól tartottak, megszűnik ez a lehetőség. Lapunk február 3-i számában Költöznie kell mostani helyéről a Rába-nyugdíjasklubnak? címmel írtunk arról, hogy a változtatás gondolata felvetődött. A minap azonban kiderült: a nyugdíjasklub Győrött, a Liszt Ferenc utca 20. szám alatt maradhat, a régi helyén, de új formában kell működnie. Ezt az összegyűlt mintegy száz nyugdíjas és a sajtó jelenlétében jelentették be a város és a Rába rt. vezetői.

Egyesület veszi át a működtetést

– A megoldás hosszas előkészítés során, többek közt Horváth Józsefnek, a nyugdíjasszervezet titkárának bevonásával született – kezdte Kun András alpolgármester, aki megígérte: az önkormányzat tulajdonában lévő alagsori helyiségeket továbbra is nyugdíjasklubként lehet csak működtetni, ám ezt a feladatot egy egyesület veszi át.
Vissi Ferenc, a Rába rt. humánerőforrás-igazgatója elmondta: a gépipari társaság továbbra is támogatja a nyugdíjasklubot évente ötmillió forinttal, három éven keresztül. Akkor újra tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy megbeszéljék tapasztalataikat, döntsenek a hogyan továbbról.

Saját gazdálkodással

A cég továbbra is költ a klubra, de nem akar foglalkozni működtetésével. Ennek lehetőségét átadja a nyugdíjasoknak, a bérleti jogot pedig a városnak. Így a Liszt Ferenc utcában találkozó idősek egyesületet alakíthatnak és maguk gazdálkodhatnak a felkínált összeggel. Vissi reméli, saját ügyüknek jó gazdái lesznek.

Valaha szenespince volt

A hallgatóság tapssal fogadta a bejelentéseket. A résztvevők viccelődtek is, felidézték, hogy a hajdani szenespincéből Horváth Edének, a Rába egykori vezérének köszönhetően lett klubhelyiség. Funk Lajos elmondta: másnaponként jár a klubba, főképpen a bélyeggyűjtőkhöz kötődik, és örül az ismertetett megoldásnak. Aggódott az összeszokott baráti társaságok találkozóhelye miatt a hosszú bizonytalan időszak alatt, de most megnyugodott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyenes lett volna a kezelés

Szájpadhasadékkal született a most négyéves kislány. Gond van a beszédével, látták ezt a szülők, és… Tovább olvasom