Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Régi győri fotókat, filmeket várnak

Győr - A Xántus-múzeum helytörténeti adattárába a város múltjával kapcsolatos, 1990-ig készített fényképanyagot várnak kölcsönbe, másolásra, amelyek győri épületeket, utcákat, itt élő embereket örökítettek meg.

˝Emlékképek egy városról – győriek emlékezései a régi Győrről˝ címmel múltidéző, személyes történeteket ˝megszólaltató˝ beszélgetést rendeznek – Perger Gyula igazgató vezetésével – csütörtökön délután 3 órától a Xántus János Múzeumban.

A 150 éves intézmény szeretné gyarapítani a helytörténeti gyűjteményét, adattárát is, így ezen a napon reggel 9-től délután 4 óráig várják azokat a győrieket, akik a város múltjával kapcsolatos, 1990-ig készített fényképekkel, filmekkel, negatívokkal rendelkeznek, egyebek mellett Győr épületeiről, utcáiról és lakóiról. Ezeket a családi relikviákat, becses emlékeket a múzeum munkatársai a számítógépes adatbázis segítségével – lehetőleg azonnal – lemásolják, nyilvántartásba veszik, a hozzájuk kapcsolódó információkat rögzítik és visszaadják a kölcsönbeadónak.

(További információ Fehér Csillától, a múzeum munkatársától kérhető naponta 9-től délután 3 óráig a 96/524-888-as telefonszámon vagy a xantus@gymsmuzeum.hu drótpostacímen.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jubileumi előadásokkal készül a Győri Balett

Méltóképp ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Győri Balett. A társulat ünnepi előadásokkal és… Tovább olvasom