Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Reggelin mutatkozott be a győri rendőrkapitány - fotók, videó

Június elsejével új rendőrtisztet bíztak meg a Győri Rendőrkapitányság vezetésével. Váczi Attila rendőr alezredes reggel mutatkozott be csütörtökön.
  – 1992 novemberétől teljesítek szolgálatot a rendőrség hivatásos állományában, 1994-ig a Győri Rendőrkapitányság tiszthelyettes nyomozója, majd 1997-ig a Rendőrtiszti Főiskola nappali tagozatos hallgatója voltam – kezdte a bemutatkozást az új kapitányáságvezető.

– Első tiszti kinevezésemet követően 1997-től 2010-ig a főkapitányság bűnügyi osztály vagyonvédelmi szakterületén töltöttem be különböző beosztásokat, 2010-től mostanáig a felderítő osztályt vezettem.

Egyetemi tanulmányaimat a napokban fejeztem be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar rendészeti mestervezető szakán. 2015.06.01-ei hatállyal bízott meg Országos Rendőrfőkapitány Úr a Győri Rendőrkapitányság állományában kapitányságvezetői feladatok ellátásával.

Bemutatkozott a rendőrkapitány. Fotó: Cseh Róbert


Az új városi kapitány rövid bemutatkozása után ismertette céljait, amelyekre részletesen még a későbbiekben visszatérünk. Annyit azonban már most érdemes megjegyezni, hogy az alezredes kiemelten fontosnak tartja a rendőri állomány folyamatos képzését és a számukra biztosítható legjobb feltételek megteremtését, hiszen csak így tudják a legmagasabb szintű munkát nyújtani azért, hogy a győriek szubjektív közbiztonságérzete javuljon.

Videó: Cseh Róbert


Felhívta a figyelmet az állami szervek és a magánbiztonság szereplőinek aktív együttműködésére, amely közösen szolgálja a közbiztonság zavartalanságát és a köznyugalom fenntartását. Beszélt a turizmus kedvező hatásairól, ám az ezzel együtt járó „utazó" bűnözésről is, amelynek megakadályozása továbbra is fontos feladat lesz az állomány számára.

– A bűncselekmények megelőzése érdekében újragondoljuk a közterületi és bűnügyi szolgálatok szolgálatszervezését, és reagáló képességét. Ennek eredményeként növelni tudjuk a közterületi jelenlét óraszámát. Az önkormányzat továbbra is támogatja kollégáink járőrszolgálati tevékenységét Győr városában – hangsúlyozta a kapitányságvezető.


Videó: Cseh Róbert


Elhangzott még a város közlekedésbiztonságának fokozására tett intézkedési tervezet és a bűn- és baleset-megelőzési célkitűzés is.

– Tovább folytatjuk a polgárbarát rendőrség építését, melynek legfontosabb eleme az intézkedési kultúra váltás elemeinek előtérbe kerülése. Rendőreink határozottan, de ugyanakkor udvariasan, kulturáltan, törvényesen és a megfelelő differenciáltsággal fognak intézkedni a polgárokkal szemben – szögezte le zárásként Váczi Attila alezredes, városi kapitányságvezető.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lecsapott a szemétkommandó Győrben

Egy vállalkozó akart több zsáknyi vegyes hulladékot illegálisan lerakni a győri Nép utcai… Tovább olvasom