Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Reflex kontra bevásárlócentrum

A volt Rába-gyár helyén, a Budai utcában épülő bevásárlóközpontnak egyelőre híre-hamva sincs, mert a győri környezetvédők megfellebbezték a terveket.
A beruházást hetek óta akadályozza a Reflex akciója – a civil szervezet fellebbezéssel élt a területileg illetékes környezetvédelmi felügyelet elsőfokú, az építkezést jóváhagyó határozata ellen. A Kisalföld információi szerint ugyan megérkezett az országos főfelügyelet határozata is – ami néhány pontban igazat adott a zöldek ellenvélemé-
nyének –, ám ez összességében nem gördít akadályt az építkezés megindítása elé.

A környezetvédők úgy vélik, ez jellemző a honi állapotokra, hiszen még egyszer sem fordult elő, hogy a környezetvédelmi szempontok kerekedtek volna felül a bevásárlóközpontot építeni akarók szándékával szemben. Ezzel együtt még nem biztos, hogy megkezdődhet a legújabb győri nagyáruház megépítése, hiszen a civil szervezetnek harminc nap áll rendelkezésére, hogy eldöntse: bírósághoz fordul vagy sem. Jelenleg azt vizsgálják, megállapítható-e bármiféle szabálysértés az eljárásban. Ha igen – ígérik a győri környezetvédők –, megteszik a szükséges lépéseket.
Nemcsak Győr legújabb bevásárlócentrumának tervei, hanem – mint megírtuk (Kisalföld, 2004. július 10.) – a megépült halotthamvasztó működési engedélyeztetését is megfellebbezték a környezetvédők. A győri parkolóház nyitása idején is hallatták hangjukat és újabb hatósági vizsgálatot kértek. Többen felesleges időhúzást sejtenek a háttérben, mások viszont az itt élők lelkiismereteként fogják fel a történteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máshol is útzárak várhatók

Várhatóan az iskolakezdés idejére helyreáll a rend a hőtávvezeték-csere miatt felbontott Bartók Béla… Tovább olvasom