Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Reflex: A zöldvezető átadta a stafétabotot

A Reflex egyik alapítójától, Bálint Csabától vette át annak idején az elnöki tisztet Lajtmann József, és ahogy fogalmazott, a fiatalítás jegyében kiváló utódnak, Horváth Ferenc környezetmérnöknek adta át a stafétabotot.


– Négy ciklust vittem végig, és mivel nem vagyok úgy, mint a hajdani párttitkárok, ezért gondoltam, nem kihalni szeretnék ebből a pozícióból. Ráadásul szembesültem azzal is, a jövőt illetően az egyesület működtetése más igények alapján szükséges hogy szerveződjön, mint amibe én belekerültem – hangsúlyozta Lajtmann József.

Lajtmann József
Lajtmann József


A leköszönő elnök az elmúlt két évtized legnagyobb sikerének a 150–160 taggal, 20–25 önkéntessel, 9 állandó alkalmazottal, 9 munkacsoportban működő környezetvédő egyesület stabilitását említette.

Illetve azt, hogy a negyedszázaddal ezelőtt megfogalmazott alapszabályuk az esztendők során további vállalásokkal – ökológiai fogyasztóvédelem, állampolgári jogok, örökségvédelem – bővült.

– Sikeres kezdeményezésünk még az országban elsőként bevezetett, a mai napig működő ingyenes környezeti tanácsadó irodánk és jogsegélyszolgálatunk is, amit a statisztikák szerint tizenhatezren kerestek fel gondjaikkal.

Hasonlóan fontos eredmény a Bakonyban létrehozott reflexes ökológiai központ és erdei iskola is. Hogy mit említenék kudarcként?

Azt, hogy minden próbálkozásunk – demonstrációk, tüntetések, tiltakozások, monitoringmunka, szakmai anyagaink – ellenére elterelték a Dunát.

Természetesen Lajtmann József a jövőben sem szakad el a környezetvédő egyesülettől.

Érdeklődésünkre elmondta: geográfiai referensként vesz részt a zöldmunkában, jelenleg – a Magyar Tudományos Akadémia limnológiai intézetével együttműködve – a Marcal-újraélesztési programban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alacsonyabb bér az állás ára?

A kormány differenciált minimálbérrel segítené a pályakezdők munkába állását. Tovább olvasom