Kisalföld logö

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -7°C | 2°C Még több cikk.

Rédly Elemér kapta az idei Hit pajzsa díjat

Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára vehette át idén a Parma fidei - Hit pajzsa és a Hazámért - hitemért elnevezésű díjat.

Rédly Elemér pápai prelátus, kanonok, győri plébános, a Győri Hittudományi Főiskola tanára vehette át idén a Parma fidei - Hit pajzsa és a Hazámért - hitemért elnevezésű díjakat, amelyet Mádl Dalma, a korábbi köztársasági elnök felesége és Bolberitz Pál egyetemi tanár, a díj első kitüntetettje nyújtott át szombaton Budapesten.

Az Egyetemi Kisboldogasszony templomban rendezett ünnepség díszvendége volt Schmitt Pál köztársasági elnök, megjelent továbbá mások mellett Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Erdő Péter bíboros képviseletében Rónaszegi Gábor, a Központi Szeminárium rektorhelyettese, és a díj több korábbi kitüntetettje.

Rédly Elemér bejelentette: jövedelméből egymillió forintot ajánl fel a magyar állam külföldi, 20 ezer milliárd forintos adósságának törlesztésére. Egyúttal elmondta, kezdeményezi egy bankszámla nyitását, amelyre hozzá hasonlóan mások is utalhatnak tetszőleges összegeket a cél érdekében.

Olvasóink írták

  • 3. sziszifusz 2011. február 26. 19:43
    „Gratulálok.Semmi kétség a Szijjártó kezdeményezte végső "elszámolás" és a felajánlás között a kapcsolat csak a véletlen műve lehet.”
  • 2. janika 2011. február 26. 14:53
    „E rendszerben senkit nem érdekelnek a bizonyítékok sehol, ha a hitéletről van szó meg főleg nem.”
  • 1. Révfalui-szúnyog 2011. február 26. 14:10
    „Miért kellett kimoderálni a rédlyről alkotott véleményemet? Különösen úgy, hogy amit állítok, arra bizonyítékom is van!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiszolgáltatottság vagy ünneplés?

˝Kötelezheti-e arra a polgármester az iskolai pedagógusokat, hogy március 15-én és május 1-jén… Tovább olvasom