Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rechnitzer János kiállítása

Kovács Tamás szobrászművész és Turdó Klára fotóművész kiállítása nyílt meg szombaton (2011. november 17.) a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár kiállítótermében.
A művészek harmadik győri bemutatkozását megnyitó Rechnitzer János egyetemi tanár, műgyűjtő ismertette a művészházaspár életútját és művészeti törekvéseik irányait.

Turdó Klára Egerben folytatta tanulmányait, ahol megismerkedett a fotóval, s az ezredfordulón Pécsi Ferenc ösztöndíjat nyert. Alkotásaiban a fotometria eszközeivel a mikrovilág rejtelmeibe vezeti el a nézőt, olyan rétegeket és mélységeket tár fel, amelyek a dolgok, tárgyak belső titkait villantják fel, s egyben elvezetnek azok alaposabb megértéséhez.

Galéria! Fotók: Szük Ödön


Kovács Tamás mesterei között köszöntheti Csíky Tibort, Fajó Jánost a magyar geometrikus művészet meghatározó alakjait. A fém alkotásai pontosan megszerkesztettek, könnyebbek, a hajlékonyságot, a lebegést, de egyben a stabilitást testesítik meg.

Az alkotó kreativitására jellemző, hogy nemcsak a szoborban képes újszerűt teremteni, hanem a művek keletkezését követő rajzai is izgalmasak, vagy a forgást, az örvénylést megtestesítő kombinációkra lehetőséget nyújtó táblaképekben is. A kiállítás december közepéig tekinthető meg.

Olvasóink írták

  • 1. anikopeter 2011. november 29. 12:08
    „Kovács Tamás szobrászművész és Turdó Klára fotóművész kiállítása
    Rechnitzer Professzor Úr a kiállítás megnyitója.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakács Sándor kiállítása

A Magyar Évezredek Hétvége keretében Szakács Sándor ötvösművész csodálatos munkáiból nyílt kiállítás… Tovább olvasom